Hjem / Oppskrifter

Oppskrifter

Her gir vi deg sesongens beste oppskrifter og rykende ferske grillmåltider som lages på 1-2-3.

Alle
  • Alle
  • Bakst
  • Burger & pizza
  • Dessert
  • Fisk
  • Kjøtt
  • Rubs & marinader
  • Sauser
  • Skalldyr
  • Tilbehør
  • Vegetar
  • BBQ drinker

Smokey chipotle rub

Her er en rub for de med hår på brystet. Den har god røyksmak og styrke i seg ettersom den er full av chipotle, altså røkt jalapeño, og cayenne- pepper.

The all-rounder

Denne har vi døpt «The all-rounder», fordi den er fungerer til det meste. Den er forøvrig også helt fantastisk. Knallgod til alt av kjøtt, som entrecôte, pulled pork, nypoppet popcorn og sweet potato fries. En mer anvendelig rub enn denne skal du lete lenge etter. Den er faktisk skikkelig god til grillet laks også.
Pølser-gode-toppinger

Pølser med 4 gode toppinger

Pølser kombinert med godt tilbehør tar den klassiske pølsa til nye høyder. Her gir vi deg 4 ulike toppinger som garantert vil gi mersmak!

Helt konge krabbe – Singapore Chilicrab

Dette er en av våre desiderte favorittretter fra en studietur i Singapore med Mathias. Her er det lov å spise med fingrene, men vi anbefaler også en liten smekke, så du slipper å grise til finskjorta. Hvis du får tak i kinesiske boller fra en Asia-butikk er dette uimotståelig godt sammen med denne krabberetten. Bollene friteres og serveres ved siden av, og er også veldig gode å dyppe i sausen.

Pepper garlic sauce

På en restaurant som heter Red House og ligger i East Coast Seafood Center har vi hatt uforglemmelige opplevelser med chili- & pepper crab av Sri Lanka-krabbe. Her har vi laget vår egen variant av sausen. Litt spicy, litt søte og helt nydelige til fisk, skalldyr, og biff. Vår favoritt er med krabbe, alle helst Sri Lanka crab.

Malay BBQ saus

Passer veldig godt til kylling, svin og and. Og til hvit fisk som breiflabb, torsk og steinbit. Bruk den gjerne som marinade eller pensle råvaren underveis i tilberedningen, men den er også god å servere ved siden av.

Thai BBQ saus

En thailandsk delikatesse. Det søte, det sterke og det syrlige skaper magi på råvaren. Det er nettopp søtt, sterkt og syrlig som kjennetegner det thailandske kjøkken. Og det er det som gjør dette til en saus du bare MÅ prøve.

FCC Classic BBQ saus

En knallgod BBQ-saus som du fint kan bruke som den er eller som basisoppskrift. Her kan du enkelt sette ditt eget preg på sausen, med dine favorittsmaker og krydderier. Rett og slett en enkel og perfekt BBQ-saus du lager selv på 1-2-3.

Chinese BBQ saus

Krydderaktig og søtlig preg og passer veldig godt til asiatiske retter. Den er nydelig til kylling, and, svin og storfe og kan pensles på underveis i grillingen, eller brukes som saus til å pensle direkte på kjøttet etter steking.

Grillet fiken med Marsala og mascarpone

I gode gamle dager, da Hans-Kristian og Mathias jobbet på Bagatelle for Eyvind Hellstrøm, hadde de bakte fiken på menyen. Med litt ekstra fantasi og utforsking har denne retten blitt en fornyet klassiker med spennende smaker i deilig kombinasjon.

Grillede Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón er små, grønne paprika som er veldig populære i tapasretter. Sødmen i paprikaen gjør retten til et perfekt tilbehør til grillmaten.

Grillet Cæsarsalat

Cæsarsalat kommer opprinnelig fra Mexico, hvor den berømte retten ble utviklet av en italiensk kjøkkensjef for nesten 200 år siden. Dette er en velkjent salat som du får på restauranter over hele verden, og skal aller helst blandes ved bordet foran gjestene. Vi har laget en grillet variant som både kan brukes som tilbehør eller spises som hovedrett. Som hovedrett passer det perfekt å toppe den med litt grillet kylling, crispy bacon eller pulled pork.