Hjem / Oppskrifter

Oppskrifter

Her gir vi deg sesongens beste oppskrifter og rykende ferske grillmåltider som lages på 1-2-3.

Alle
  • Alle
  • Bakst
  • Burger & pizza
  • Dessert
  • Fisk
  • Kjøtt
  • Rubs & marinader
  • Sauser
  • Skalldyr
  • Tilbehør
  • Vegetar
  • BBQ drinker

Røkt New-York cheese cake med ananaschutney

For noen er dette en litt snedig variant, men det er utrolig godt med det lille hintet av røyk på kaka, sammen med det søte garnityret og den gode nøttecrusten. Dette er en variant vi fikk inspirasjon til på vår lille Amerika-reise for snart ti år siden. Vi håper dere vil digge den like mye som oss.

Pecan pie

Pekanpai er resultatet av et blidt møte mellom franske immigranter og amerikansk urbefolkning i New Orleans tidlig på 1700-tallet. Denne desserten er stamgjest på kakebordet i julen og til thanksgiving i USA. Vi synes den er selvskreven til BBQ-buffeten, og best servert lun med en god iskrem.

Hotte kyllinglår

Kylling marinert med en god blanding confusion. Malaysisk saus og texas rub, fantastisk combo!

Thailaks

Veldig enkel å lage, her får du en skikkelig smaksrik laks, som har truffet blink hos utallige kresne ganer. Anbefales på det varmeste, men la ikke laksen ligge for lenge på varmen, den er bedre om den er litt rå i midten enn for mye stekt.

Dampede blåskjell på grillen

Noe som er fantastisk enkelt å lage på grillen er dampede blåskjell. Ta dette med deg neste gang du skal på grillfest i parken eller på stranden, så tipper vi det er mange som blir imponert.

Hummer thermidor

Etter to år i Frankrike på kokkeskolen tok Mathias med seg en gammel Fransk klassiker i ryggsekken. Her er vår versjon av grillet og gratinert hummer thermidor. Vel bekomme.

Quinoaburger med rødløksmarmelade

Quinoa fra Sør-Amerika har gitt ris, couscous og bulgur sterk konkurranse i løpet av det siste tiåret. Smaken er litt nøtteaktig og er mye sunnere enn sine konkurrenter i tilbehørfamilien. I tillegg er den glutenfri, quinoa er frø – ikke korn. Her har vi blandet quinoa med gode rotgrønnsaker og belgfrukter til en burger som er en veggis verdig.

Hummus med crispy salat

Kjempegodt og fresht tilbehør til grillmaten, som er enkelt og lage og som passer til både kjøtt, fisk og veggis.

Grillet nektarin med brun farin

Verdens enkleste og kanskje diggeste dessert på grillen i sommer.

Pulled jackfruit

Veggis pulled pork. Jackfruit er nok et nytt bekjentskap for mange. Det er faktisk verdens største frukt, av sør-asiatisk opprinnelse, derfor får du den stort sett bare på boks. Asia-butikker er vårt beste tips når du skal kjøpe jackfruit. Den har ananaslignende smak, men er litt mildere og ikke så saftig. En ny venn på kjøkkenet, verdt å gjøre seg kjent med. Særlig for de som vil ha et vegetarisk alternativ!

Grillbakt søtpotet

Søtpoteter har blitt skikkelig populært de siste årene. Vi elsker bakt søtpotet. Hans-Kristian og Tors familier er jo store potetbønder i Hedmark – disse gutta er fôra opp på bakt mandelpotet hver fredag. Vi krysser fingrene for at Flyings stor- familie går i gang med søtpotetdyrking så snart de får smaken på denne delikatessen.

Spicy maiskolber

En støvete, døsig og grytidlig morgen på Sunset Blvd i West Hollywood. Vi var trøtte og klare for digg, så vi ramla inn på en meksikansk bule som het Pinches Tacos. Der spiste vi meksikansk «corn on the cob». Dios mio, for en fulltreffer – vi ble forelsket på et blunk. Pulsen steg og gutta bråvåknet. Derfor måtte vi lage noe som minnet oss om akkurat det måltidet, den morgenen. Mat er minner.