Hjem / Oppskrifter

Oppskrifter

Her gir vi deg sesongens beste oppskrifter og rykende ferske grillmåltider som lages på 1-2-3.

Alle
  • Alle
  • Bakst
  • Burger & pizza
  • Dessert
  • Fisk
  • Kjøtt
  • Rubs & marinader
  • Sauser
  • Skalldyr
  • Tilbehør
  • Vegetar
  • BBQ drinker

Quinoaburger med rødløksmarmelade

Quinoa fra Sør-Amerika har gitt ris, couscous og bulgur sterk konkurranse i løpet av det siste tiåret. Smaken er litt nøtteaktig og er mye sunnere enn sine konkurrenter i tilbehørfamilien. I tillegg er den glutenfri, quinoa er frø – ikke korn. Her har vi blandet quinoa med gode rotgrønnsaker og belgfrukter til en burger som er en veggis verdig.

Hummus med crispy salat

Kjempegodt og fresht tilbehør til grillmaten, som er enkelt og lage og som passer til både kjøtt, fisk og veggis.

Grillet nektarin med brun farin

Verdens enkleste og kanskje diggeste dessert på grillen i sommer.

Pulled jackfruit

Veggis pulled pork. Jackfruit er nok et nytt bekjentskap for mange. Det er faktisk verdens største frukt, av sør-asiatisk opprinnelse, derfor får du den stort sett bare på boks. Asia-butikker er vårt beste tips når du skal kjøpe jackfruit. Den har ananaslignende smak, men er litt mildere og ikke så saftig. En ny venn på kjøkkenet, verdt å gjøre seg kjent med. Særlig for de som vil ha et vegetarisk alternativ!

Grillbakt søtpotet

Søtpoteter har blitt skikkelig populært de siste årene. Vi elsker bakt søtpotet. Hans-Kristian og Tors familier er jo store potetbønder i Hedmark – disse gutta er fôra opp på bakt mandelpotet hver fredag. Vi krysser fingrene for at Flyings stor- familie går i gang med søtpotetdyrking så snart de får smaken på denne delikatessen.

Spicy maiskolber

En støvete, døsig og grytidlig morgen på Sunset Blvd i West Hollywood. Vi var trøtte og klare for digg, så vi ramla inn på en meksikansk bule som het Pinches Tacos. Der spiste vi meksikansk «corn on the cob». Dios mio, for en fulltreffer – vi ble forelsket på et blunk. Pulsen steg og gutta bråvåknet. Derfor måtte vi lage noe som minnet oss om akkurat det måltidet, den morgenen. Mat er minner.

Flaming lips BBQ-saus

En knallgod saus å bruke som marinade før, under og etter grillingen. Funker også helt glimrende som en dipp til ribsa hvis du er typen som liker at det river litt. Hvis du bruker den som marinade på kjøttet før du griller er det smart å sløyfe koriander i sausen, da den lett kan brenne seg og gi svidd smak. Vi anbefaler likevel å ikke droppe korianderen helt, bare tilføre den på slutten av grillingen, for den gir en fantastisk smak til kjøttet. Juster ønsket styrke på sausen med mengden du bruker av Sriracha, en spicy chilisaus, så får du den akkurat som du ønsker.

Røkt eple BBQ-saus

Dette er en saus som er knallgod til svin, og som kan løfte de klassiske kotelettene til nye høyder.

Flyings kylling rub

Dette er en rub vi har brukt til kylling i flere år. Den er helt super til beer can chicken, og kjempegod om du bare skal grille kylling eller kalkun. Bare pass på at den ikke ligger for lenge på direkte varme. Det er 20% sukker i den, så den kan fort bli brent om den gjør det.

Chimichurri

Denne sausen kan brukes til veldig mye. Bruk den i pasta, på kjøtt, til fisk, med grønnsaker eller hva du måtte ønske – rett og slett en fantastisk flerbrukssaus du fort forelsker deg i. Den er lett å lage, smakfull, sunn og veldig god.

Monsterreker med chimichurry

Dette er en kjempedeilig og enkel grillrett. Kjapp å lage og utrolig morsom å servere, for sausen er stappfull av gode urter, hvitløk og sitron – som passer veldig godt til reker.

Corn bread

Maisbrød er en klassiker du ikke kommer utenom for en skikkelig BBQ-aften. Det finnes mange forskjellige typer, men hovedregelen er at brødet må inneholde maismel. Vi har laget en variant med litt sødme, som vi synes passer veldig godt til barbecue. Serverer du litt hvitløkssmør eller brunet smør-mayo til, så blir det ekstra saftig.