Grillet fiken med Marsala og mascarpone
I gode gamle dager, da Hans-Kristian og Mathias jobbet på Bagatelle for Eyvind Hellstrøm, hadde de bakte fiken på menyen. Med litt ekstra fantasi og utforsking har denne retten blitt en fornyet klassiker med spennende smaker i deilig kombinasjon.
Fremgangsmåte
Fyr opp grillen og sørg for at den blir skikkelig varm.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha vanilje, kanel, brun farin og marsala i en kjele og kok opp på sidebrenneren din. Reduser væsken til du har igjen ca. 2/3.
Kutt av stilken på fikenene, del dem i to på langs, og grill dem på snittflaten til de får skikkelig fine grillriller og en fin karamellisert overflate. Det går fort, ca. 1 minutt på en skikkelig varm grill. Legg fikenene i en ildfast form eller støpejernform og hell sausen over. Sett formen på grillen og stek fikenene i ca. 7–8 minutter på ca. 180–200 °C.
Pisk mascarpone med melis og frøene fra vaniljestangen. Pisk fløten til luftig krem og vend inn i mascarponen. Smak til med sitronzest og saften av 1⁄2 sitron. Dryss hakkede pistasjnøtter på toppen.
Ingredienser
8 fiken
100 g pistasjnøtter
1 dl Marsala (ev. portvin eller madeira)
50 g brun farin
1 kanelstang
1 stilk rosmarin
300 g mascarpone
50 g melis
1 dl kremfløte
1 vaniljestang
1 sitron
Grillet fiken med Marsala og mascarpone
I gode gamle dager, da Hans-Kristian og Mathias jobbet på Bagatelle for Eyvind Hellstrøm, hadde de bakte fiken på menyen. Med litt ekstra fantasi og utforsking har denne retten blitt en fornyet klassiker med spennende smaker i deilig kombinasjon.
Ingredienser
8 fiken
100 g pistasjnøtter
1 dl Marsala (ev. portvin eller madeira)
50 g brun farin
1 kanelstang
1 stilk rosmarin
300 g mascarpone
50 g melis
1 dl kremfløte
1 vaniljestang
1 sitron
Fremgangsmåte
Fyr opp grillen og sørg for at den blir skikkelig varm.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha vanilje, kanel, brun farin og marsala i en kjele og kok opp på sidebrenneren din. Reduser væsken til du har igjen ca. 2/3.
Kutt av stilken på fikenene, del dem i to på langs, og grill dem på snittflaten til de får skikkelig fine grillriller og en fin karamellisert overflate. Det går fort, ca. 1 minutt på en skikkelig varm grill. Legg fikenene i en ildfast form eller støpejernform og hell sausen over. Sett formen på grillen og stek fikenene i ca. 7–8 minutter på ca. 180–200 °C.
Pisk mascarpone med melis og frøene fra vaniljestangen. Pisk fløten til luftig krem og vend inn i mascarponen. Smak til med sitronzest og saften av 1⁄2 sitron. Dryss hakkede pistasjnøtter på toppen.