Beer can chicken

Dette er en superkul og enkel rett å lage på grillen – en skikkelig klassiker. Med god rub og en spicy saus blir det vilt godt. Med hel kylling får du mye saftigere resultat, dessuten er det også billigere. Du får faktisk nesten to kyllinglår med på kjøpet.

Beer can chicken
Finn frem

Ølboks eller en beef can chicken stativ

Fremgangsmåte

Lag rub og BBQ saus ved å blande alle ingrediensene på listen.

Sett grillen på 200 °C så den er ferdig varmet når kyllingen er klar.

Lag tre snitt i hvert lår på kyllingen for at bryst og lår skal få lik tilberedningstid. Pensle med litt olje og gni den inn med rub.

Fyll ølbeholderen i beer can chicken-stativet helt opp og tre kyllingen på. Sett kyllingen med stativet på grillen over direkte varme og grill i 30 minutter på ca. 200 °C. Bruker du steke- termometer så skal kyllingen ha en kjernetemperatur på 70 °C. Ta kyllingen ut og pensle med BBQ-sausen og stek videre i 10 minutter. La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer den opp, da får du et saftigere resultat.

Server kyllingen med resten av BBQ-sausen og nyt.

4-6 personer porsjoner
60 min
Ingredienser

1 hel kylling
1 øl

CHICKEN RUB
2 ss paprikapulver
2 ss chilipulver
2 ss malt korianderfrø
2 ss spisskummen
2 ss brun farin
1 ss salt

BBQ SAUCE
3 ss sriracha
3 ss soyasaus
6 ss Ketchup
6 ss honning

Beer can chicken

Dette er en superkul og enkel rett å lage på grillen – en skikkelig klassiker. Med god rub og en spicy saus blir det vilt godt. Med hel kylling får du mye saftigere resultat, dessuten er det også billigere. Du får faktisk nesten to kyllinglår med på kjøpet.

Beer can chicken
4-6 personer porsjoner
60 min
Finn frem

Ølboks eller en beef can chicken stativ

Ingredienser

1 hel kylling
1 øl

CHICKEN RUB
2 ss paprikapulver
2 ss chilipulver
2 ss malt korianderfrø
2 ss spisskummen
2 ss brun farin
1 ss salt

BBQ SAUCE
3 ss sriracha
3 ss soyasaus
6 ss Ketchup
6 ss honning

Fremgangsmåte

Lag rub og BBQ saus ved å blande alle ingrediensene på listen.

Sett grillen på 200 °C så den er ferdig varmet når kyllingen er klar.

Lag tre snitt i hvert lår på kyllingen for at bryst og lår skal få lik tilberedningstid. Pensle med litt olje og gni den inn med rub.

Fyll ølbeholderen i beer can chicken-stativet helt opp og tre kyllingen på. Sett kyllingen med stativet på grillen over direkte varme og grill i 30 minutter på ca. 200 °C. Bruker du steke- termometer så skal kyllingen ha en kjernetemperatur på 70 °C. Ta kyllingen ut og pensle med BBQ-sausen og stek videre i 10 minutter. La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer den opp, da får du et saftigere resultat.

Server kyllingen med resten av BBQ-sausen og nyt.