Grillet lam i lompe med rødkål

Er du på utkikk etter en ny spennende vri på lammemiddagen i påsken er grillet lam i lompe med rødkål midt i blinken. Her får du en asiatisk vri på den med asiatiske lomper.

Grillet lam i lompe
Fremgangsmåte

Gni lammeribben inn med salt og pepper og legg den den på grillen på direkte varme. Når den får en fin stekeskorpe legges den på hvilehylla og stekes på indirekte varme på 120°C i 3–4 timer til kjøttet faller fra beinet.

Rett før servering crisper du bare opp ribben i noen minutter til den blir sprø. Skjær opp i skiver ved servering.

Asiatiske pannekaker: Du kan kjøpe ferdige lefser i asiatiske matvare- butikker, spør etter lefser som blir brukt til peking and eller crispy duck, men det er morsommere og bedre å lage dem selv. Bland alle ingrediensene til lefsene og elt til en deig. La den deretter hvile

i 30 minutter. Kjevle deigen flat til den er 5 mm tykk, stikk ut rundinger med et glass, smør halvparten av emnene med sesamolje, og legg et emne uten olje oppå et annet. Kjevle disse helt flate til
2 mm tykkelse. Stekes kjapt på begge sider i en stekepanne med litt olje. Del hver lefse i to deler ved å dra dem fra hverandre. Serveres umiddelbart eller lages på forhånd og dampes ved servering.

Dampingen kan du løse ved å ha litt vann i en liten kjele med en tallerken snudd opp ned over vannet, legge lefsene på tallerkenen og lokk på kjelen. Eller du kan bruke en asiatisk dim sum-damper i bambus over en kjele kokende vann (eller nedi med litt vann i bunnen av kjelen).

Rødkål: Kutt rødkålen i tynne strimler, skrell og kutt eplene i terninger og ha det i en kjele med rødvin, sitrongress og limeblad. Kok med lokk til kålen er mør, ca. 30 minutter. Tilsett sukker, grovhakkede nøtter, honning og kok i ca. 30 minutter til uten lokk til væsken rundt kålen nesten begynner å bli sirup. Tilsett soyasaus og server med lammet i lefsene.

Ved servering legges lam og rødkål i lefsene med litt korianderstilker på toppen.

4 porsjoner
4 timer
Ingredienser

600 g lammeribbe
(ev. skiver av lår eller bog)
Salt og pepper

Asiatiske pannekaker:

300 g hvetemel
2,4 dl vann
1 ts sukker
Sesamolje

Rødkål:

1⁄4 rødkål
1 eple
1 dl eplejuice
1 dl rødvin
1 sitrongress
1 limeblad
2 dl sukker
2 ss nøtter (f.eks. cashew-, hassel- eller valnøtt)
3 ss honning
2 ss soyasaus

Koriander
(eller thailandsk basilikum)

Grillet lam i lompe med rødkål

Er du på utkikk etter en ny spennende vri på lammemiddagen i påsken er grillet lam i lompe med rødkål midt i blinken. Her får du en asiatisk vri på den med asiatiske lomper.

Grillet lam i lompe
4 porsjoner
4 timer
Ingredienser

600 g lammeribbe
(ev. skiver av lår eller bog)
Salt og pepper

Asiatiske pannekaker:

300 g hvetemel
2,4 dl vann
1 ts sukker
Sesamolje

Rødkål:

1⁄4 rødkål
1 eple
1 dl eplejuice
1 dl rødvin
1 sitrongress
1 limeblad
2 dl sukker
2 ss nøtter (f.eks. cashew-, hassel- eller valnøtt)
3 ss honning
2 ss soyasaus

Koriander
(eller thailandsk basilikum)

Fremgangsmåte

Gni lammeribben inn med salt og pepper og legg den den på grillen på direkte varme. Når den får en fin stekeskorpe legges den på hvilehylla og stekes på indirekte varme på 120°C i 3–4 timer til kjøttet faller fra beinet.

Rett før servering crisper du bare opp ribben i noen minutter til den blir sprø. Skjær opp i skiver ved servering.

Asiatiske pannekaker: Du kan kjøpe ferdige lefser i asiatiske matvare- butikker, spør etter lefser som blir brukt til peking and eller crispy duck, men det er morsommere og bedre å lage dem selv. Bland alle ingrediensene til lefsene og elt til en deig. La den deretter hvile

i 30 minutter. Kjevle deigen flat til den er 5 mm tykk, stikk ut rundinger med et glass, smør halvparten av emnene med sesamolje, og legg et emne uten olje oppå et annet. Kjevle disse helt flate til
2 mm tykkelse. Stekes kjapt på begge sider i en stekepanne med litt olje. Del hver lefse i to deler ved å dra dem fra hverandre. Serveres umiddelbart eller lages på forhånd og dampes ved servering.

Dampingen kan du løse ved å ha litt vann i en liten kjele med en tallerken snudd opp ned over vannet, legge lefsene på tallerkenen og lokk på kjelen. Eller du kan bruke en asiatisk dim sum-damper i bambus over en kjele kokende vann (eller nedi med litt vann i bunnen av kjelen).

Rødkål: Kutt rødkålen i tynne strimler, skrell og kutt eplene i terninger og ha det i en kjele med rødvin, sitrongress og limeblad. Kok med lokk til kålen er mør, ca. 30 minutter. Tilsett sukker, grovhakkede nøtter, honning og kok i ca. 30 minutter til uten lokk til væsken rundt kålen nesten begynner å bli sirup. Tilsett soyasaus og server med lammet i lefsene.

Ved servering legges lam og rødkål i lefsene med litt korianderstilker på toppen.