Hjem / Oppskrifter

Oppskrifter

Her gir vi deg sesongens beste oppskrifter og rykende ferske grillmåltider som lages på 1-2-3.

Alle
 • Alle
 • Bakst
 • Burger & pizza
 • Dessert
 • Fisk
 • Kjøtt
 • Rubs & marinader
 • Sauser
 • Skalldyr
 • Tilbehør
 • Vegetar
 • BBQ drinker

Pizza på grillen

Å lage pizza på grillen har blitt skikkelig populært de siste årene, og med god grunn. Her gir vi deg vår favoritt deig og gode tips til toppinger.
bananpannekaker

Bananpannekaker med bær og bacon

Bananpannekaker har blitt en hit, og det med god grunn. Her serverer vi deg barnas favoritt, rett fra grillen.

Flottis med kottis

Nakkekottiser er en av de mest populære ingrediensene å grille. Det er billig og smakfullt, og inneholder en del fett som også gjør det saftig og godt. Ofte marineres kottiser i søte sauser og har dermed en tendens til å bli litt svidd, men i denne varianten bruker vi en rub. Vi griller mest på indirekte lav varme, før vi griller kjapt på direkte varme med en røkt eple BBQ-saus mot slutten.

The rendezvous rub

Dette er en rub inspirert av det kjente BBQ-stedet Charlie Vergos' Rendezvous i Memphis, verdens BBQ-hovedstad. Rett og slett en vinner rub!

Cowboy dust

Som de sier i Texas, «It's sweet, with a little bit of heat». Dette er en skikkelig cowboy style BBQ rub som passer til det meste av grillmat. Texas style BBQ er kjent for mye chili og spisskummen. Du skal bli litt varm i panna når du spiser dette – da blir ølen ekstra god.
Kaffe og sjokolade

Kaffe og sjokolade

Dette er en rub som er helt rå på storfekjøtt, spesielt på beef ribs, brisket og lignende. Det høres kanskje litt merkelig ut, men kaffe og kakao er faktisk en helt knall smakskombinasjon som bør testes til nettopp dette.

Smokey chipotle rub

Her er en rub for de med hår på brystet. Den har god røyksmak og styrke i seg ettersom den er full av chipotle, altså røkt jalapeño, og cayenne- pepper.

The all-rounder

Denne har vi døpt «The all-rounder», fordi den er fungerer til det meste. Den er forøvrig også helt fantastisk. Knallgod til alt av kjøtt, som entrecôte, pulled pork, nypoppet popcorn og sweet potato fries. En mer anvendelig rub enn denne skal du lete lenge etter. Den er faktisk skikkelig god til grillet laks også.
Pølser-gode-toppinger

Pølser med 4 gode toppinger

Pølser kombinert med godt tilbehør tar den klassiske pølsa til nye høyder. Her gir vi deg 4 ulike toppinger som garantert vil gi mersmak!

Helt konge krabbe – Singapore Chilicrab

Dette er en av våre desiderte favorittretter fra en studietur i Singapore med Mathias. Her er det lov å spise med fingrene, men vi anbefaler også en liten smekke, så du slipper å grise til finskjorta. Hvis du får tak i kinesiske boller fra en Asia-butikk er dette uimotståelig godt sammen med denne krabberetten. Bollene friteres og serveres ved siden av, og er også veldig gode å dyppe i sausen.

Pepper garlic sauce

På en restaurant som heter Red House og ligger i East Coast Seafood Center har vi hatt uforglemmelige opplevelser med chili- & pepper crab av Sri Lanka-krabbe. Her har vi laget vår egen variant av sausen. Litt spicy, litt søte og helt nydelige til fisk, skalldyr, og biff. Vår favoritt er med krabbe, alle helst Sri Lanka crab.

Malay BBQ saus

Passer veldig godt til kylling, svin og and. Og til hvit fisk som breiflabb, torsk og steinbit. Bruk den gjerne som marinade eller pensle råvaren underveis i tilberedningen, men den er også god å servere ved siden av.