Hvem er vi?
The Flying Culinary Circus er verdens første omreisende kokkegruppe. I 2005 dro vi, Trond, Hans-Kristian, Mathias og Tor, til New York. En reise som skulle bli livets eventyr. Med 65 land og 300 000 timer med kulinariske erfaringer i forkleet, har vi utviklet, designet og produsert et bredt spekter av griller og tilbehør som tilfører noe nytt og unikt for grillsortimentet i Norden.
Noe vi alltid har hatt en stor forkjærlighet for er grilling som tilberedningsmetode. Enten vi har hagefest, nyter sommerkvelder i parken, caterer for celebre gjester på den franske riviera eller drar på hytteturer, står det å grille i sentrum for oss. Grilling er smak, det er følelser, røyk og duft. Det er tøft, og det er kjærlighet. Ikke minst er det sjukt digg når man gjør det på riktig måte, og med riktig verktøy kan man oppdage nye smaker og kombinasjoner. For alle våre produkter er fellesnevneren høy kvalitet og funksjonalitet til en god pris. Vi skal inspirere og dele gleden ved å lage mat i alt vi gjør. Som vår visjon: Share the Fun of Cooking!
Teamet
Hans-Kristian Elvedal Larsen
Eier, kokk og produktkonsulent
Mathias Herseth Spieler
Eier, kokk og matfaglig konsulent
Trond Svendgård
Eier og kokk
Tor Jørgen K. Arnesen
Eier og kokk
Petter Sørlie
Kategorisjef | Gassgriller og elektriske griller
Anders Fredriksen
Kategorisjef | Kullgrill, bålprodukter, pizza og tilbehør
Halvard Skistad
Kategorikoordinator
Trond Langnes
Servicekoordinator
Christian Parkstad
Innholdsprodusent
Tommy Berg
Kvalitetssjef
Truls Risebrobakken
Daglig Leder
Historien
2009
Firmaet The Flying Culinary Circus blir stiftet.
2011
Lansering av den første kokeboken som ble Norges mest solgte i 2011. Det åpnet muligheten for å lansere egne produkter i daglivaren. Ni år senere har vi utviklet og lansert hele seks kokebøker, hvorav to av disse har blitt nominert til Gourmand World Cookbook Awards.
2013
The Flying Culinary Circus blir tildelt Merket for godt design av Norsk Designråd. "Profilen bryter alle regler, og er et sirkus av virkemidler... Et nytt og proft konsept, og en helt ny måte å markedsføre seg på", heter det i jurykjennelsen. ”Outstanding design & visual communication”.
2016
Lansering av vårt nye, fantastiske lokale i Prinsessealleen 46, som er på hele 800m2. Her åpnet det seg rom og muligheter for å kunne utvide våre tjenester både hos oss og hos deg. Enten det er selskap, møter, fest, matkurs, konsulentoppdrag og utvikling av nye konsepter, hadde vi nå alt på samme sted. Dette ga oss også et stort potensiale for videre satsing på flere ulike områder.
2016-2017
Arbeidet med å planlegge og utforme en strategi for vårt nye grillbrand FCC BBQ settes i gang. Hvordan skal vi klare å lykkes i et marked med etablerte internasjonale grillgiganter? Å søke svar på denne utfordringen står fremst på agendaen.
2018
Lansering av FCC BBQ i Norge. Grillmerket vårt blir det nest største på bare ett år. Med 400m2 showroom på Kjeller, rett utenfor Oslo, blir dette en av de beste utstillingene av grillprodukter i Europa.
2019
Lansering av FCC BBQ i Sverige. Det ble en stor suksess.
2020
FCC BBQ lanseres i Danmark.
2021