Eplegløgg med julekrydder

En deilig, varm drikke som smaker godt og varmer sjelen.

Eplegløgg
Fremgangsmåte

Hell all eplemosten oppi en gryte (hvis du lager denne retten på bål må du passe på at du har en gryte som tåler høy varme).

Ha i resten av ingrediensene bortsett fra honning og rør rundt. La den stå og godgjøre seg opp mot kokepunktet, men sørg for at den ikke koker.

Når gløggen er god og varm og nærmer seg kokepunktet tar du kjelen av varmekilden og setter den til siden og lar den trekke.

 

Etter 10 min er den serveringsklar, så da er det bare å nyte en deilig varm drikke. Hvis du ønsker den litt søtere kan du røre inn litt honning rett før servering!

 

Perfekt vinterdrikk!

4 porsjoner
10 min
Ingredienser

1 flaske eplemost

1/2 sitron

1 appelsin

Et par biter med ingefær

2 stk kanelstenger

3 stk stjerneanis

3 stk nellikspiker

1 teskje honning

 

 

Eplegløgg med julekrydder

En deilig, varm drikke som smaker godt og varmer sjelen.

Eplegløgg
4 porsjoner
10 min
Ingredienser

1 flaske eplemost

1/2 sitron

1 appelsin

Et par biter med ingefær

2 stk kanelstenger

3 stk stjerneanis

3 stk nellikspiker

1 teskje honning

 

 

Fremgangsmåte

Hell all eplemosten oppi en gryte (hvis du lager denne retten på bål må du passe på at du har en gryte som tåler høy varme).

Ha i resten av ingrediensene bortsett fra honning og rør rundt. La den stå og godgjøre seg opp mot kokepunktet, men sørg for at den ikke koker.

Når gløggen er god og varm og nærmer seg kokepunktet tar du kjelen av varmekilden og setter den til siden og lar den trekke.

 

Etter 10 min er den serveringsklar, så da er det bare å nyte en deilig varm drikke. Hvis du ønsker den litt søtere kan du røre inn litt honning rett før servering!

 

Perfekt vinterdrikk!