Grillet kebab-sandwich med mynteyoghurt og grilla grønnsaker

Er du glad i både kebab og grillmat? Da får du "best of booth worlds" her. Enkel oppskrift som er skreddersydd for vår Volcano båltønne.

Grillet kebab sandwich
Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til kebabspydene og sett kaldt i kjøleskapet 30 min før bruk. Dette er ikke avgjørende, men smaken blir litt bedre. Deretter del farsen i 4 like store deler og klem flat og rundt grillspydene. Pensle med litt olje før grilling.

 

Grill på direkte varme til fin karamellisert yte. Pensle jevnlig med olje og sitron blandingen.

 

Del agurken i 4 på langs og skrap ut kjernen, den kastes. Riv agurken på rivjernet og bland med finhakket hvitløk, yoghurt, olivenolje, grovhakket mynte. Smak til med salt og pepper før servering.

 

Del paprika og squash i passe store skiver. Pensle brødskivene og grønnsakene med olivenolje salt og pepper, og grill til fin gylden yte. Legg opp sandwichen med salat i bunn, grønnsaker, kebabspyd og tzatziki. Topp med persille og litt agurk i tynne skiver med olivenolje og sitron.

 

4 porsjoner
30 min
Ingredienser

400g karbonadedeig
1 ss fersk finhakket oregano
1/4 revet løk finhakket (klemme ut vann)
2 fedd hvitløk finhakket
2 ts bakepulver
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 egg

2 cl sitron juice
2 cl olivenolje

1/2 agurk
50 g gresk yoghurt
1/2 – 1 fedd hvitløk
Saften av en 1/2 sitron
1 håndfull mynte
3 ss olivenolje
Salt og pepper
4 skiver landbrød el lignende
2 stk spiss paprika
1 stk grønn squash
1 stk romanosalat
1 bunt bladpersille

Grillet kebab-sandwich med mynteyoghurt og grilla grønnsaker

Er du glad i både kebab og grillmat? Da får du "best of booth worlds" her. Enkel oppskrift som er skreddersydd for vår Volcano båltønne.

Grillet kebab sandwich
4 porsjoner
30 min
Ingredienser

400g karbonadedeig
1 ss fersk finhakket oregano
1/4 revet løk finhakket (klemme ut vann)
2 fedd hvitløk finhakket
2 ts bakepulver
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 egg

2 cl sitron juice
2 cl olivenolje

1/2 agurk
50 g gresk yoghurt
1/2 – 1 fedd hvitløk
Saften av en 1/2 sitron
1 håndfull mynte
3 ss olivenolje
Salt og pepper
4 skiver landbrød el lignende
2 stk spiss paprika
1 stk grønn squash
1 stk romanosalat
1 bunt bladpersille

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til kebabspydene og sett kaldt i kjøleskapet 30 min før bruk. Dette er ikke avgjørende, men smaken blir litt bedre. Deretter del farsen i 4 like store deler og klem flat og rundt grillspydene. Pensle med litt olje før grilling.

 

Grill på direkte varme til fin karamellisert yte. Pensle jevnlig med olje og sitron blandingen.

 

Del agurken i 4 på langs og skrap ut kjernen, den kastes. Riv agurken på rivjernet og bland med finhakket hvitløk, yoghurt, olivenolje, grovhakket mynte. Smak til med salt og pepper før servering.

 

Del paprika og squash i passe store skiver. Pensle brødskivene og grønnsakene med olivenolje salt og pepper, og grill til fin gylden yte. Legg opp sandwichen med salat i bunn, grønnsaker, kebabspyd og tzatziki. Topp med persille og litt agurk i tynne skiver med olivenolje og sitron.