Helgrillet lammelår med chimicurri
Veldig mange har et forhold til helgrillet lammelår, med god grunn. Neste gang lammesesongen er i gang anbefaler vi deg å grille kjøttet lenge og rolig på indirekte varme og servere med Flyings Chimichurri. Mens lammelåret ligger og koser seg på grillen, rekker du å ta en liten skitur og kakao mens du venter. Resultatet blir også helt perfekt.
Finn frem
Morter/blender/stav- mikser
Fremgangsmåte
Gni inn lammelåret med et tynt lag olivenolje og krydre med salt og pepper, dette hindrer krydderet i å falle av under stekingen. Svi av låret på direkte varme så det blir fint og gyllent. Deretter setter du grillen på 125 °C og legger lammelåret på rista. Bruk helst et steketermometer og la kjøttet få en kjernetemperatur på 58 °C før du stopper grillingen, ca. 2 timer. Temperaturen vil stige til mellom 61–63 °C mens kjøttet hviler, som er helt perfekt. Legg opp, og server med Chimichurri og annet ønsket tilbehør.
CHIMMICHURRY
Denne sausen kan brukes til veldig mye. Bruk den i pasta, på kjøtt, til fisk, med grønnsaker eller hva du måtte ønske – rett og slett en fantastisk flerbrukssaus du fort forelsker deg i. Den er lett å lage, smakfull, sunn og veldig god.
Vask alle urter godt i iskaldt vann og fjern de største stilkene. Knus løk og hvitløk i en stor morter. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt olivenoljen, og knus alt til en puré. Har du ikke morter, miks i blender eller med stavmikser. Til- sett olivenoljen, rør godt om og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ingredienser
1 stk lammelår, ca. 2 kg
Olivenolje
Salt og pepper
CHIMICHURRY
25 g fersk persille
25 g fersk oregano
25 g fersk basilikum
25 g fersk koriander
10 g sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk finhakket
Zest fra 1 sitron
2 dl olivenolje
Salt og pepper
Sitronsaft
Helgrillet lammelår med chimicurri
Veldig mange har et forhold til helgrillet lammelår, med god grunn. Neste gang lammesesongen er i gang anbefaler vi deg å grille kjøttet lenge og rolig på indirekte varme og servere med Flyings Chimichurri. Mens lammelåret ligger og koser seg på grillen, rekker du å ta en liten skitur og kakao mens du venter. Resultatet blir også helt perfekt.
Finn frem
Morter/blender/stav- mikser
Ingredienser
1 stk lammelår, ca. 2 kg
Olivenolje
Salt og pepper
CHIMICHURRY
25 g fersk persille
25 g fersk oregano
25 g fersk basilikum
25 g fersk koriander
10 g sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk finhakket
Zest fra 1 sitron
2 dl olivenolje
Salt og pepper
Sitronsaft
Fremgangsmåte
Gni inn lammelåret med et tynt lag olivenolje og krydre med salt og pepper, dette hindrer krydderet i å falle av under stekingen. Svi av låret på direkte varme så det blir fint og gyllent. Deretter setter du grillen på 125 °C og legger lammelåret på rista. Bruk helst et steketermometer og la kjøttet få en kjernetemperatur på 58 °C før du stopper grillingen, ca. 2 timer. Temperaturen vil stige til mellom 61–63 °C mens kjøttet hviler, som er helt perfekt. Legg opp, og server med Chimichurri og annet ønsket tilbehør.
CHIMMICHURRY
Denne sausen kan brukes til veldig mye. Bruk den i pasta, på kjøtt, til fisk, med grønnsaker eller hva du måtte ønske – rett og slett en fantastisk flerbrukssaus du fort forelsker deg i. Den er lett å lage, smakfull, sunn og veldig god.
Vask alle urter godt i iskaldt vann og fjern de største stilkene. Knus løk og hvitløk i en stor morter. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt olivenoljen, og knus alt til en puré. Har du ikke morter, miks i blender eller med stavmikser. Til- sett olivenoljen, rør godt om og smak til med sitronsaft, salt og pepper.