Helgrillet lammelår med chimicurri

Veldig mange har et forhold til helgrillet lammelår, med god grunn. Neste gang lammesesongen er i gang anbefaler vi deg å grille kjøttet lenge og rolig på indirekte varme og servere med Flyings Chimichurri. Mens lammelåret ligger og koser seg på grillen, rekker du å ta en liten skitur og kakao mens du venter. Resultatet blir også helt perfekt.

Inspirasjon
Find out

Morter/blender/stav- mikser

Approach

Gni inn lammelåret med et tynt lag olivenolje og krydre med salt og pepper, dette hindrer krydderet i å falle av under stekingen. Svi av låret på direkte varme så det blir fint og gyllent. Deretter setter du grillen på 125 °C og legger lammelåret på rista. Bruk helst et steketermometer og la kjøttet få en kjernetemperatur på 58 °C før du stopper grillingen, ca. 2 timer. Temperaturen vil stige til mellom 61–63 °C mens kjøttet hviler, som er helt perfekt. Legg opp, og server med Chimichurri og annet ønsket tilbehør.

CHIMMICHURRY
This sauce can be used for a lot. Use it in pasta, on meat, for fish, with vegetables or whatever you want - simply a fantastic multi-purpose sauce you quickly fall in love with. It is easy to make, tasty, healthy and very good.

Wash all herbs well in ice cold water and remove the largest stems. Crush onions and garlic in a large mortar. Add the rest of the ingredients, except the olive oil, and mash everything into a puree. If you do not have a mortar, mix in a blender or with a hand mixer. Add the olive oil, stir well and season with lemon juice, salt and pepper.

6 servings
ca 2 timer
Ingredients

1 stk lammelår, ca. 2 kg
Olive oil
Salt and pepper

CHIMICHURRY
25 g fresh parsley
25 g fresh oregano
25 g fresh basil
25 g fresh coriander
10 g shallots, finely chopped
3 fedd hvitløk finhakket
Zest from 1 lemon
2 dl olive oil
Salt and pepper
Lemon juice

Helgrillet lammelår med chimicurri

Veldig mange har et forhold til helgrillet lammelår, med god grunn. Neste gang lammesesongen er i gang anbefaler vi deg å grille kjøttet lenge og rolig på indirekte varme og servere med Flyings Chimichurri. Mens lammelåret ligger og koser seg på grillen, rekker du å ta en liten skitur og kakao mens du venter. Resultatet blir også helt perfekt.

Inspirasjon
6 servings
ca 2 timer
Find out

Morter/blender/stav- mikser

Ingredients

1 stk lammelår, ca. 2 kg
Olive oil
Salt and pepper

CHIMICHURRY
25 g fresh parsley
25 g fresh oregano
25 g fresh basil
25 g fresh coriander
10 g shallots, finely chopped
3 fedd hvitløk finhakket
Zest from 1 lemon
2 dl olive oil
Salt and pepper
Lemon juice

Approach

Gni inn lammelåret med et tynt lag olivenolje og krydre med salt og pepper, dette hindrer krydderet i å falle av under stekingen. Svi av låret på direkte varme så det blir fint og gyllent. Deretter setter du grillen på 125 °C og legger lammelåret på rista. Bruk helst et steketermometer og la kjøttet få en kjernetemperatur på 58 °C før du stopper grillingen, ca. 2 timer. Temperaturen vil stige til mellom 61–63 °C mens kjøttet hviler, som er helt perfekt. Legg opp, og server med Chimichurri og annet ønsket tilbehør.

CHIMMICHURRY
This sauce can be used for a lot. Use it in pasta, on meat, for fish, with vegetables or whatever you want - simply a fantastic multi-purpose sauce you quickly fall in love with. It is easy to make, tasty, healthy and very good.

Wash all herbs well in ice cold water and remove the largest stems. Crush onions and garlic in a large mortar. Add the rest of the ingredients, except the olive oil, and mash everything into a puree. If you do not have a mortar, mix in a blender or with a hand mixer. Add the olive oil, stir well and season with lemon juice, salt and pepper.