Cheezy quesedilla med pulled pork og grillet salsa

Cheezy quesedilla på bål er en ny favoritt. Sjekk hvordan du enkelt kan lage taco på båltønna. Nydelig grill-taco kjapt og enkelt!

Cheezy quesedilla med pulled pork
Fremgangsmåte

Start med å lage syltet rødløk, guacamole og salsa. Bland alle ingrediensene til rødløk-laken og ha i skivet rødløk. Kok opp med løken i laken. Når det når kokepunktet tar du kjelen til siden og la det stå seg kaldt eller om du skal langtidsoppbevare det slenger du det på norgesglass. Finhakk hvitløk og sjalottløk, grovhakk tomat(bruk kun kjøttet ikke kjernen) og koriander og bland sammen med most avokado. Skvis i saften av limen og smak til med salt og pepper.

Pensle alle ingrediensene med litt stekeolje før du griller alle ingrediensene til salsaen hardt på direkte varme. Grønnsakene og frukten skal få skikkelig grillsmak og få fin grillyte. Deretter kutter du bort stilken på ananasen og fjerner frøene i jalapenõsen(om du ikke vil ha den skikkelig spicy da) og slenger det sammen med tomaten, løken og saften av den grillede limen i en blender. Kjør det til en grov pure. Smak til med salt og pepper.

Når stekepannen din er god og varm slenger du en liten håndfull ost i pannen som du fordeler i omtrent samme størrelse som lefsa. Legg lefsen på osten og press den mot osten slik at det fester seg. Plukk deretter opp osten med lefsa, dersom det sitter litt fast kan det være til hjelp med en stekespade. Legg lefsa tilbake med osten opp og ha på pulled pork og litt salsa før du bretter den sammen. Stek godt på begge sider før servering.

4 porsjoner
30-40 min
Ingredienser

4 tortillalefser mais eller hvete ca 10-15 cm i diameter
Pulled pork
Grillet salsa(se oppskrift på grillet salsa i kategorien sauser)
Ost – gjerne cheddar
Koriander grovhakket

Syltet rødløk:
1 del eddik
2 deler sukker
3 deler vann
1 rødløk i skiver

Guacamole:
2 avokado
2 fedd hvitløk
1 lime
1 tomat
1 sjalottløk
1 håndfull koriander
Salt og pepper

Grillet salsa:
2 skiver ananas
2 tomater
1 løk
1 jalapenõs
1 lime
Stekeolje
Salt og pepper

Cheezy quesedilla med pulled pork og grillet salsa

Cheezy quesedilla på bål er en ny favoritt. Sjekk hvordan du enkelt kan lage taco på båltønna. Nydelig grill-taco kjapt og enkelt!

Cheezy quesedilla med pulled pork
4 porsjoner
30-40 min
Ingredienser

4 tortillalefser mais eller hvete ca 10-15 cm i diameter
Pulled pork
Grillet salsa(se oppskrift på grillet salsa i kategorien sauser)
Ost – gjerne cheddar
Koriander grovhakket

Syltet rødløk:
1 del eddik
2 deler sukker
3 deler vann
1 rødløk i skiver

Guacamole:
2 avokado
2 fedd hvitløk
1 lime
1 tomat
1 sjalottløk
1 håndfull koriander
Salt og pepper

Grillet salsa:
2 skiver ananas
2 tomater
1 løk
1 jalapenõs
1 lime
Stekeolje
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med å lage syltet rødløk, guacamole og salsa. Bland alle ingrediensene til rødløk-laken og ha i skivet rødløk. Kok opp med løken i laken. Når det når kokepunktet tar du kjelen til siden og la det stå seg kaldt eller om du skal langtidsoppbevare det slenger du det på norgesglass. Finhakk hvitløk og sjalottløk, grovhakk tomat(bruk kun kjøttet ikke kjernen) og koriander og bland sammen med most avokado. Skvis i saften av limen og smak til med salt og pepper.

Pensle alle ingrediensene med litt stekeolje før du griller alle ingrediensene til salsaen hardt på direkte varme. Grønnsakene og frukten skal få skikkelig grillsmak og få fin grillyte. Deretter kutter du bort stilken på ananasen og fjerner frøene i jalapenõsen(om du ikke vil ha den skikkelig spicy da) og slenger det sammen med tomaten, løken og saften av den grillede limen i en blender. Kjør det til en grov pure. Smak til med salt og pepper.

Når stekepannen din er god og varm slenger du en liten håndfull ost i pannen som du fordeler i omtrent samme størrelse som lefsa. Legg lefsen på osten og press den mot osten slik at det fester seg. Plukk deretter opp osten med lefsa, dersom det sitter litt fast kan det være til hjelp med en stekespade. Legg lefsa tilbake med osten opp og ha på pulled pork og litt salsa før du bretter den sammen. Stek godt på begge sider før servering.