Grillet Cæsarsalat
Cæsarsalat kommer opprinnelig fra Mexico, hvor den berømte retten ble utviklet av en italiensk kjøkkensjef for nesten 200 år siden. Dette er en velkjent salat som du får på restauranter over hele verden, og skal aller helst blandes ved bordet foran gjestene. Vi har laget en grillet variant som både kan brukes som tilbehør eller spises som hovedrett. Som hovedrett passer det perfekt å toppe den med litt grillet kylling, crispy bacon eller pulled pork.
Finn frem
Blender eller stavmixer
Fremgangsmåte
Har du ikke romanosalat kan du bruke hjertesalat som også fungerer utmerket å grille. Har du ikke parmesan, kan du bruke pecorino, manchego eller annen fast tørr ost.
Bland alle ingrediensene til dressingen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Husk at ansjonfiletene kan være veldig salte, så det er viktig å ta høyde for dette når du smaker til.
Vask romanosalaten og kutt den i to eller fire, avhengig av størrelse. Grill salaten på snittsiden til den har fine grillmerker, litt brent er ikke farlig. Legg opp salaten på et fat, ha dressing og ost på toppen.
Kutt noen gode stykker med focaccia, pensle med olivenolje på alle sider og grill de sprø. Topp salaten med revet parmesan.
Vil du se en enkel video av «How to»? Klikk på linker under så får du servert FCC Caesar salat på grillen med kylling og bacon.
Ingredienser
2 hoder romanosalat
Focaccia eller annet brød
1⁄2 dl olivenolje
Dressing
150 g seterrømme
100 g majones
2 fedd hvitløk, grovhakket
3 stk ansjosfileter
1 1⁄2 ts dijonsennep
1⁄2 ts Worcestershire-saus
1⁄2 dl olivenolje
1⁄2 sitron
Salt og pepper
Topping
50 g parmesan
Grillet Cæsarsalat
Cæsarsalat kommer opprinnelig fra Mexico, hvor den berømte retten ble utviklet av en italiensk kjøkkensjef for nesten 200 år siden. Dette er en velkjent salat som du får på restauranter over hele verden, og skal aller helst blandes ved bordet foran gjestene. Vi har laget en grillet variant som både kan brukes som tilbehør eller spises som hovedrett. Som hovedrett passer det perfekt å toppe den med litt grillet kylling, crispy bacon eller pulled pork.
Finn frem
Blender eller stavmixer
Ingredienser
2 hoder romanosalat
Focaccia eller annet brød
1⁄2 dl olivenolje
Dressing
150 g seterrømme
100 g majones
2 fedd hvitløk, grovhakket
3 stk ansjosfileter
1 1⁄2 ts dijonsennep
1⁄2 ts Worcestershire-saus
1⁄2 dl olivenolje
1⁄2 sitron
Salt og pepper
Topping
50 g parmesan
Fremgangsmåte
Har du ikke romanosalat kan du bruke hjertesalat som også fungerer utmerket å grille. Har du ikke parmesan, kan du bruke pecorino, manchego eller annen fast tørr ost.
Bland alle ingrediensene til dressingen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Husk at ansjonfiletene kan være veldig salte, så det er viktig å ta høyde for dette når du smaker til.
Vask romanosalaten og kutt den i to eller fire, avhengig av størrelse. Grill salaten på snittsiden til den har fine grillmerker, litt brent er ikke farlig. Legg opp salaten på et fat, ha dressing og ost på toppen.
Kutt noen gode stykker med focaccia, pensle med olivenolje på alle sider og grill de sprø. Topp salaten med revet parmesan.
Vil du se en enkel video av «How to»? Klikk på linker under så får du servert FCC Caesar salat på grillen med kylling og bacon.