Grillet Cæsarsalat

Cæsarsalat kommer opprinnelig fra Mexico, hvor den berømte retten ble utviklet av en italiensk kjøkkensjef for nesten 200 år siden. Dette er en velkjent salat som du får på restauranter over hele verden, og skal aller helst blandes ved bordet foran gjestene. Vi har laget en grillet variant som både kan brukes som tilbehør eller spises som hovedrett. Som hovedrett passer det perfekt å toppe den med litt grillet kylling, crispy bacon eller pulled pork.

Grillet Ceasar salat

Finn frem

Blender eller stavmixer

Fremgangsmåte

Har du ikke romanosalat kan du bruke hjertesalat som også fungerer utmerket å grille. Har du ikke parmesan, kan du bruke pecorino, manchego eller annen fast tørr ost.

 

Bland alle ingrediensene til dressingen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Husk at ansjonfiletene kan være veldig salte, så det er viktig å ta høyde for dette når du smaker til.

 

Vask romanosalaten og kutt den i to eller fire, avhengig av størrelse. Grill salaten på snittsiden til den har fine grillmerker, litt brent er ikke farlig. Legg opp salaten på et fat, ha dressing og ost på toppen.

 

Kutt noen gode stykker med focaccia, pensle med olivenolje på alle sider og grill de sprø. Topp salaten med revet parmesan.

 

Vil du se en enkel video av “How to”? Klikk på linker under så får du servert FCC Caesar salat på grillen med kylling og bacon.

https://vimeo.com/507490600

4 porsjoner
30

Ingredienser

2 hoder romanosalat
Focaccia eller annet brød
1⁄2 dl olivenolje

Dressing

150 g seterrømme
100 g majones
2 fedd hvitløk, grovhakket
3 stk ansjosfileter
1 1⁄2 ts dijonsennep
1⁄2 ts Worcestershire-saus
1⁄2 dl olivenolje
1⁄2 sitron
Salt og pepper

Topping

50 g parmesan

Grillet Cæsarsalat

Cæsarsalat kommer opprinnelig fra Mexico, hvor den berømte retten ble utviklet av en italiensk kjøkkensjef for nesten 200 år siden. Dette er en velkjent salat som du får på restauranter over hele verden, og skal aller helst blandes ved bordet foran gjestene. Vi har laget en grillet variant som både kan brukes som tilbehør eller spises som hovedrett. Som hovedrett passer det perfekt å toppe den med litt grillet kylling, crispy bacon eller pulled pork.

Grillet Ceasar salat
4 porsjoner
30

Finn frem

Blender eller stavmixer

Ingredienser

2 hoder romanosalat
Focaccia eller annet brød
1⁄2 dl olivenolje

Dressing

150 g seterrømme
100 g majones
2 fedd hvitløk, grovhakket
3 stk ansjosfileter
1 1⁄2 ts dijonsennep
1⁄2 ts Worcestershire-saus
1⁄2 dl olivenolje
1⁄2 sitron
Salt og pepper

Topping

50 g parmesan

Fremgangsmåte

Har du ikke romanosalat kan du bruke hjertesalat som også fungerer utmerket å grille. Har du ikke parmesan, kan du bruke pecorino, manchego eller annen fast tørr ost.

 

Bland alle ingrediensene til dressingen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Husk at ansjonfiletene kan være veldig salte, så det er viktig å ta høyde for dette når du smaker til.

 

Vask romanosalaten og kutt den i to eller fire, avhengig av størrelse. Grill salaten på snittsiden til den har fine grillmerker, litt brent er ikke farlig. Legg opp salaten på et fat, ha dressing og ost på toppen.

 

Kutt noen gode stykker med focaccia, pensle med olivenolje på alle sider og grill de sprø. Topp salaten med revet parmesan.

 

Vil du se en enkel video av “How to”? Klikk på linker under så får du servert FCC Caesar salat på grillen med kylling og bacon.

https://vimeo.com/507490600