Helt konge krabbe – Singapore Chilicrab

Dette er en av våre desiderte favorittretter fra en studietur i Singapore med Mathias. Her er det lov å spise med fingrene, men vi anbefaler også en liten smekke, så du slipper å grise til finskjorta. Hvis du får tak i kinesiske boller fra en Asia-butikk er dette uimotståelig godt sammen med denne krabberetten. Bollene friteres og serveres ved siden av, og er også veldig gode å dyppe i sausen.

Design uten navn (3)
Fremgangsmåte

Fyr opp grillen med en wok i så den blir god og varm.

Bruk woken til å steke løk, chili, hvitløk og ingefær i olje til det er gyllent. Ha i bokstomatene og cherrytomatene og kok i 5 minutter på middels varme. Ha i soya, sweet chilli sauce og limesaft. Smak sausen til med salt og pepper. Avslutt med grovhakket koriander.

Del krabbeklørne i biter og krabbebeina på langs. Pensle krabbekjøttet med olje så det ikke fester seg til grillristen. Dryss litt salt og pepper over, og legg dem med kjøttsiden ned på grillen på høy varme i 2–4 minutter til de får fine grillmerker.

Legg deretter krabben i sausene og gi dem et oppkok slik at de blir ferdig tilberedt. Dryss en liten neve grovhakket koriander over og server.

4 porsjoner
15 min
Ingredienser

800 g kongekrabbefilet
Olivenolje
Koriander

SINGAPORE CHILI SAUCE

1 boks hakket tomat (400 g)
10 stk cherrytomater
2 fedd hvitløk, finhakket
1 hel chili uten frø, finhakket
1 tommel ingefær, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
Raps- eller solsikkeolje til steking
1 håndfull koriander, grovhakket
Saften av 1⁄2 lime
2 ss soya
4 ss sweet chilli sauce

Helt konge krabbe – Singapore Chilicrab

Dette er en av våre desiderte favorittretter fra en studietur i Singapore med Mathias. Her er det lov å spise med fingrene, men vi anbefaler også en liten smekke, så du slipper å grise til finskjorta. Hvis du får tak i kinesiske boller fra en Asia-butikk er dette uimotståelig godt sammen med denne krabberetten. Bollene friteres og serveres ved siden av, og er også veldig gode å dyppe i sausen.

Design uten navn (3)
4 porsjoner
15 min
Ingredienser

800 g kongekrabbefilet
Olivenolje
Koriander

SINGAPORE CHILI SAUCE

1 boks hakket tomat (400 g)
10 stk cherrytomater
2 fedd hvitløk, finhakket
1 hel chili uten frø, finhakket
1 tommel ingefær, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
Raps- eller solsikkeolje til steking
1 håndfull koriander, grovhakket
Saften av 1⁄2 lime
2 ss soya
4 ss sweet chilli sauce

Fremgangsmåte

Fyr opp grillen med en wok i så den blir god og varm.

Bruk woken til å steke løk, chili, hvitløk og ingefær i olje til det er gyllent. Ha i bokstomatene og cherrytomatene og kok i 5 minutter på middels varme. Ha i soya, sweet chilli sauce og limesaft. Smak sausen til med salt og pepper. Avslutt med grovhakket koriander.

Del krabbeklørne i biter og krabbebeina på langs. Pensle krabbekjøttet med olje så det ikke fester seg til grillristen. Dryss litt salt og pepper over, og legg dem med kjøttsiden ned på grillen på høy varme i 2–4 minutter til de får fine grillmerker.

Legg deretter krabben i sausene og gi dem et oppkok slik at de blir ferdig tilberedt. Dryss en liten neve grovhakket koriander over og server.