Røkt eple BBQ-saus

Dette er en saus som er knallgod til svin, og som kan løfte de klassiske kotelettene til nye høyder.

Røkt eple BBQ-saus
Finn frem

Stavmixer/blender

Fremgangsmåte

Fyr opp grillen og klargjør den for røyking.

Legg eplene på indirekte varme og varmrøyk til de blir myke, ca. 30 minutter på 180–200 °C. Grillen kan gjerne ha lavere temperatur, da må eplene grilles over lengre tid og du får mer røyksmak.

Fjern eplekjernen, kutt eplene i biter og ha i en gryte med sukker, eplesidereddik, litt salt og kvernet sort pepper. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Miks alt i en blender eller bruk stavmikser til du får en fin og glatt puré.

Smak til med salt og godt med sort pepper.

Tips: Her kan du bruke type røykespon etter hvor kraftig røyksmak du vil ha. Bruker du for eksempel Hickory får du en kraftigere røyksmak, mens bruker du epletre får du en mildere og snillere røyksmak. Juster med sukker og eddik etter hvor søt eller

syrlig du liker sausen.

4 porsjoner
45 min
Ingredienser

4 Granny Smith-epler
150 g brun farin
11⁄2 dl eplesidereddik (ev. annen hvit eddik)
Salt og pepper

Røkt eple BBQ-saus

Dette er en saus som er knallgod til svin, og som kan løfte de klassiske kotelettene til nye høyder.

Røkt eple BBQ-saus
4 porsjoner
45 min
Finn frem

Stavmixer/blender

Ingredienser

4 Granny Smith-epler
150 g brun farin
11⁄2 dl eplesidereddik (ev. annen hvit eddik)
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Fyr opp grillen og klargjør den for røyking.

Legg eplene på indirekte varme og varmrøyk til de blir myke, ca. 30 minutter på 180–200 °C. Grillen kan gjerne ha lavere temperatur, da må eplene grilles over lengre tid og du får mer røyksmak.

Fjern eplekjernen, kutt eplene i biter og ha i en gryte med sukker, eplesidereddik, litt salt og kvernet sort pepper. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Miks alt i en blender eller bruk stavmikser til du får en fin og glatt puré.

Smak til med salt og godt med sort pepper.

Tips: Her kan du bruke type røykespon etter hvor kraftig røyksmak du vil ha. Bruker du for eksempel Hickory får du en kraftigere røyksmak, mens bruker du epletre får du en mildere og snillere røyksmak. Juster med sukker og eddik etter hvor søt eller

syrlig du liker sausen.