Chimichurri

Denne sausen kan brukes til veldig mye. Bruk den i pasta, på kjøtt, til fisk, med grønnsaker eller hva du måtte ønske – rett og slett en fantastisk flerbrukssaus du fort forelsker deg i. Den er lett å lage, smakfull, sunn og veldig god.

Chimichurry

Finn frem

Morter/Blender/Stavmixer

Fremgangsmåte

Vask alle urter godt i iskaldt vann og fjern de største stilkene.

Knus løk og hvitløk i en stor morter. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt olivenoljen, og knus alt til en puré. Har du ikke morter, miks i blender eller med stavmikser. Til- sett olivenoljen, rør godt om og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

4-6 porsjoner
5 min

Ingredienser

25 g fersk persille
25 g fersk oregano
25 g fersk basilikum
25 g fersk koriander
10 g sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
Zest fra 1 sitron
2 dl olivenolje
Salt og pepper
Sitronsaft

Chimichurri

Denne sausen kan brukes til veldig mye. Bruk den i pasta, på kjøtt, til fisk, med grønnsaker eller hva du måtte ønske – rett og slett en fantastisk flerbrukssaus du fort forelsker deg i. Den er lett å lage, smakfull, sunn og veldig god.

Chimichurry
4-6 porsjoner
5 min

Finn frem

Morter/Blender/Stavmixer

Ingredienser

25 g fersk persille
25 g fersk oregano
25 g fersk basilikum
25 g fersk koriander
10 g sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
Zest fra 1 sitron
2 dl olivenolje
Salt og pepper
Sitronsaft

Fremgangsmåte

Vask alle urter godt i iskaldt vann og fjern de største stilkene.

Knus løk og hvitløk i en stor morter. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt olivenoljen, og knus alt til en puré. Har du ikke morter, miks i blender eller med stavmikser. Til- sett olivenoljen, rør godt om og smak til med sitronsaft, salt og pepper.