Burger med chèvre

Vi elsker burgere, men da snakker vi ikke om de kjipe, smakløse gatekjøkkenburgerne med klassisk hamburgerdressing. Vi snakker om en skikkelig feit Flying-burger med ost og marmelade. Da vi lagde denne kom vi til å tenke på den gangen vi hadde en catering i Hollywood hvor vi serverte vaktelburger til nakne playboy-modeller, og tente på Tor-Jørgen. Derfor er denne lett antennelige burgern til ære for ham. Share the fun of cooking!

Den ultimate burger

Finn frem

Kjøttkvern

Fremgangsmåte

Kutt løken i skiver og lag løkmarmelade ved å koke alle ingrediensene på lav varme til løken er mør og har fått en gyllen fin brunfarge, 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper. Vask og kutt tomater, salat og ost i passe store biter.

 

Kutt strimler av entrecôte som passer i kvernen du bruker. Legg kvernen kaldt på forhånd slik at fettet ikke klebrer seg når du bruker den. Kvern kjøttet, ha i salt, pepper og sennep og form til fire burgere. Press de i en burgerpresse til de blir kompakte og fine, ca. 2 cm tykke. Pensle litt olje på hamburgerne og grill på høy varme på begge sider så kjøttet får en skikkelig karamellisert overflate, ca. 3–5 minutter – la gjerne burgeren være litt rosa inni. Grill burgerbrødene kjapt på begge sider. Nytes med ekte Coca Cola på glassflaske.

 

PS: Flammen er bare for show. Ikke prøv dette hjemme! Og har du ikke kvern eller entrecôte, er det lov å bruke kjøttdeig.

4 porsjoner
30-40 min

Ingredienser

600 g entrecôte
2 ts salt
1 ts pepper
1 ss dijonssennep

GARNITYR
100 g chèvre
2 plommetomater 1 stk hjertesalat
4 hamburgerbrød

LØKMARMELADE
1 stor gul løk
2 ss brunt sukker
1 ss eplesidereddik (eller annen eddik)
20 g smør

Burger med chèvre

Vi elsker burgere, men da snakker vi ikke om de kjipe, smakløse gatekjøkkenburgerne med klassisk hamburgerdressing. Vi snakker om en skikkelig feit Flying-burger med ost og marmelade. Da vi lagde denne kom vi til å tenke på den gangen vi hadde en catering i Hollywood hvor vi serverte vaktelburger til nakne playboy-modeller, og tente på Tor-Jørgen. Derfor er denne lett antennelige burgern til ære for ham. Share the fun of cooking!

Den ultimate burger
4 porsjoner
30-40 min

Finn frem

Kjøttkvern

Ingredienser

600 g entrecôte
2 ts salt
1 ts pepper
1 ss dijonssennep

GARNITYR
100 g chèvre
2 plommetomater 1 stk hjertesalat
4 hamburgerbrød

LØKMARMELADE
1 stor gul løk
2 ss brunt sukker
1 ss eplesidereddik (eller annen eddik)
20 g smør

Fremgangsmåte

Kutt løken i skiver og lag løkmarmelade ved å koke alle ingrediensene på lav varme til løken er mør og har fått en gyllen fin brunfarge, 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper. Vask og kutt tomater, salat og ost i passe store biter.

 

Kutt strimler av entrecôte som passer i kvernen du bruker. Legg kvernen kaldt på forhånd slik at fettet ikke klebrer seg når du bruker den. Kvern kjøttet, ha i salt, pepper og sennep og form til fire burgere. Press de i en burgerpresse til de blir kompakte og fine, ca. 2 cm tykke. Pensle litt olje på hamburgerne og grill på høy varme på begge sider så kjøttet får en skikkelig karamellisert overflate, ca. 3–5 minutter – la gjerne burgeren være litt rosa inni. Grill burgerbrødene kjapt på begge sider. Nytes med ekte Coca Cola på glassflaske.

 

PS: Flammen er bare for show. Ikke prøv dette hjemme! Og har du ikke kvern eller entrecôte, er det lov å bruke kjøttdeig.