Maistortilla

En tortilla er en lefse lagd av mais eller hvete. Den er hoved- bestanddelen i all taco, og kan serveres fersk, deles opp i tre- kanter og friteres til chips (sprø eller fluffy), tørkes til skjell eller behandles på mange andre måter.

Maistortilla
Finn frem

Kjevle eller tortilla presse

Fremgangsmåte

Bland salt og masa harina. Tilsett vannet sakte i deigen til du får en god konsistens. Deigen skal være fast og spenstig, ikke tørr eller klissete.

Dekk til deigen og la den hvile ½ time.

Del deigen i 12 boller (i ping-pong-ballstørrelse) som trykkes flate mellom to ark bakepapir i en tortillelefse-presse. Alt kjevle ut i ca. 3 mm tykkelse. Legg én av gangen på pizzasteinen og stek i ca. 1 min. Vend og stek videre, slik at den får noen gylne flekker.


MAISTORTILLA – MASA HARINA

Opprinnelig ble tortillas kun laget av maismel. I Norge kan dette spesielle melet være vanskelig å få tak i. Det lages av maiskorn som først tørkes og deretter bløtlegges i en oppløsning av kalk og vann (også kalt lesket kalk eller «limewater»). Denne prosessen løsner skrogene fra kjernen og mykner kornet. Deretter blir det vasket og malt til en deig kalt masa. Når denne tørkes igjen og pulveriseres, blir det masa harina-mel. Dette melet gir en spesiell smak og blandes lett med vann til en deig som brukes til å lage maistortillas.

4 porsjoner
40 min
Ingredienser

12 LEFSER
5 dl masa harina-mel
½ ts salt
4–5 dl varmt vann

Maistortilla

En tortilla er en lefse lagd av mais eller hvete. Den er hoved- bestanddelen i all taco, og kan serveres fersk, deles opp i tre- kanter og friteres til chips (sprø eller fluffy), tørkes til skjell eller behandles på mange andre måter.

Maistortilla
4 porsjoner
40 min
Finn frem

Kjevle eller tortilla presse

Ingredienser

12 LEFSER
5 dl masa harina-mel
½ ts salt
4–5 dl varmt vann

Fremgangsmåte

Bland salt og masa harina. Tilsett vannet sakte i deigen til du får en god konsistens. Deigen skal være fast og spenstig, ikke tørr eller klissete.

Dekk til deigen og la den hvile ½ time.

Del deigen i 12 boller (i ping-pong-ballstørrelse) som trykkes flate mellom to ark bakepapir i en tortillelefse-presse. Alt kjevle ut i ca. 3 mm tykkelse. Legg én av gangen på pizzasteinen og stek i ca. 1 min. Vend og stek videre, slik at den får noen gylne flekker.


MAISTORTILLA – MASA HARINA

Opprinnelig ble tortillas kun laget av maismel. I Norge kan dette spesielle melet være vanskelig å få tak i. Det lages av maiskorn som først tørkes og deretter bløtlegges i en oppløsning av kalk og vann (også kalt lesket kalk eller «limewater»). Denne prosessen løsner skrogene fra kjernen og mykner kornet. Deretter blir det vasket og malt til en deig kalt masa. Når denne tørkes igjen og pulveriseres, blir det masa harina-mel. Dette melet gir en spesiell smak og blandes lett med vann til en deig som brukes til å lage maistortillas.