Hummer thermidor

Etter to år i Frankrike på kokkeskolen tok Mathias med seg en gammel Fransk klassiker i ryggsekken. Her er vår versjon av grillet og gratinert hummer thermidor. Vel bekomme.

Hummer thermidor
Fremgangsmåte

Forvarm grillen til 300 °C. Splitt hummeren på midten og fjern strengen i midten av halen og paven, som ligger ytterst på hode- tuppen.

Salte og pepre hummerkjøttet, og pensle med olivenolje. Grill hummeren med kjøttsiden ned i 3–5 minutter på høy varme, avhengig av størrelsen.

Ta hummeren av grillen og ta ut kjøttet fra halen og kloa, men pass på å spare skallet som en hel del, da du skal gratinere i det senere. Du renser kloa ved å knekke den opp med en nøtteknekker, eller lignende.

Kutt kjøttet i grove biter, og begynn på sausen ved å sette melken til varming (skal ikke koke). Lag sausen ved å smelte smøret i en gryte og tilsett hvetemel som du visper sammen. Tilsett litt og litt av den varme melken mens du rører og sausen tykner. Riv osten og tilsett halvparten av hver, og smak til med dijonsennep, salt, pepper og finhakket estragon.

Vend hummerkjøttet i sausen og legg den tilbake i skallet for gratinering. Strø over resten av osten. Sett hummeren på indirekte varme på grillen til den er gyllen og gratinert, ca. 5–6 minutter, avhengig av hvor effektiv grillen din er.

4 porsjoner
30 min
Ingredienser

2 stk hummer
1 ss hvetemel
1 ss meierismør
2 dl helmelk
1 ts dijonsennep
1 bunt estragon
40 g parmesan
80 g comté eller annen god og smakfull fast ost
Olivenolje

Hummer thermidor

Etter to år i Frankrike på kokkeskolen tok Mathias med seg en gammel Fransk klassiker i ryggsekken. Her er vår versjon av grillet og gratinert hummer thermidor. Vel bekomme.

Hummer thermidor
4 porsjoner
30 min
Ingredienser

2 stk hummer
1 ss hvetemel
1 ss meierismør
2 dl helmelk
1 ts dijonsennep
1 bunt estragon
40 g parmesan
80 g comté eller annen god og smakfull fast ost
Olivenolje

Fremgangsmåte

Forvarm grillen til 300 °C. Splitt hummeren på midten og fjern strengen i midten av halen og paven, som ligger ytterst på hode- tuppen.

Salte og pepre hummerkjøttet, og pensle med olivenolje. Grill hummeren med kjøttsiden ned i 3–5 minutter på høy varme, avhengig av størrelsen.

Ta hummeren av grillen og ta ut kjøttet fra halen og kloa, men pass på å spare skallet som en hel del, da du skal gratinere i det senere. Du renser kloa ved å knekke den opp med en nøtteknekker, eller lignende.

Kutt kjøttet i grove biter, og begynn på sausen ved å sette melken til varming (skal ikke koke). Lag sausen ved å smelte smøret i en gryte og tilsett hvetemel som du visper sammen. Tilsett litt og litt av den varme melken mens du rører og sausen tykner. Riv osten og tilsett halvparten av hver, og smak til med dijonsennep, salt, pepper og finhakket estragon.

Vend hummerkjøttet i sausen og legg den tilbake i skallet for gratinering. Strø over resten av osten. Sett hummeren på indirekte varme på grillen til den er gyllen og gratinert, ca. 5–6 minutter, avhengig av hvor effektiv grillen din er.