Pinnebrød m/yoghurt

Veldig mange har et forhold til pinnebrød. Fra vi var små på skogsturer, speiderleir, fjellturer med muttern og fattern, hagefester, og så videre. Her er vår egen variant. Med yoghurt gjør vi pinnebrødet saftigere og mer smaksrikt.

Design uten navn (13)
Finn frem

Pinner eller grillspyd

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser og elt dem sammen med hendene. Hvis deigen er litt klissete, ha i litt mer mel. La deigen hvile i mini- mum 30 minutter. Det går dessuten helt fint å lage dette dagen før. Lag emner i passe bollestørrelser og press dem flate, eller form dem som du måtte ønske og stapp i en pinne. Grill pinnebrødene dine på begge sider, på høy varme i 2–3 minutter.

4 porsjoner
45
Ingredienser

100 g havregryn
75 g fint rugmel
200 g hvetemel
1 ts salt
2 ss sukker
1 ts bakepulver
2 dl vann
1 dl yoghurt
Noe ekstra mel til elting

Pinnebrød m/yoghurt

Veldig mange har et forhold til pinnebrød. Fra vi var små på skogsturer, speiderleir, fjellturer med muttern og fattern, hagefester, og så videre. Her er vår egen variant. Med yoghurt gjør vi pinnebrødet saftigere og mer smaksrikt.

Design uten navn (13)
4 porsjoner
45
Finn frem

Pinner eller grillspyd

Ingredienser

100 g havregryn
75 g fint rugmel
200 g hvetemel
1 ts salt
2 ss sukker
1 ts bakepulver
2 dl vann
1 dl yoghurt
Noe ekstra mel til elting

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser og elt dem sammen med hendene. Hvis deigen er litt klissete, ha i litt mer mel. La deigen hvile i mini- mum 30 minutter. Det går dessuten helt fint å lage dette dagen før. Lag emner i passe bollestørrelser og press dem flate, eller form dem som du måtte ønske og stapp i en pinne. Grill pinnebrødene dine på begge sider, på høy varme i 2–3 minutter.