Quinoaburger med rødløksmarmelade

Quinoa fra Sør-Amerika har gitt ris, couscous og bulgur sterk konkurranse i løpet av det siste tiåret. Smaken er litt nøtteaktig og er mye sunnere enn sine konkurrenter i tilbehørfamilien. I tillegg er den glutenfri, quinoa er frø – ikke korn. Her har vi blandet quinoa med gode rotgrønnsaker og belgfrukter til en burger som er en veggis verdig.

Quinoaburger

Fremgangsmåte

Skrell og kutt rødløken i små terninger og ha dette i en liten kjele sammen med sukkeret, eddiken og vinen. Kok dette på middels høy varme på sidebrenneren til det ser ut som en marmelade, ca. 20–30 minutter.

Kok quinoa som anvist på pakken. Skrell søtpoteten og kok den mør i vann.

Grovhakk løken og fres den i litt olivenolje i en middels stor kjele, til den blir blank og myk. Tilsett finhakket hvitløk og skylte bønner. Når bønnene er varme moses de med en potetstapper sammen med quinoaen og søtpoteten. Tilsett alle de andre ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Form 4 fine burgere av blandingen og grill burgerne på 180 °C på planchaen (stekeplaten) eller i en stekepanne, ca 8-10 minutter på hver side. Når burgerne er ferdig stekt og har blitt faste og fine i formen, griller du dem lett i 1–2 minutter på hver side på grillristen for å få en god grillsmak. Ha rødløksmarmelade, hjertesalat og avokado på burgeren. Server med ketchup og sennep.

4 porsjoner
40 min

Ingredienser

RØDLØKSMARMELADE:
3 rødløk ternet i små biter
250 g sukker
5 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
1/2 dl balsamicoeddik

 

BURGER:
40 g quinoa
80 g sorte bønner i lake
100 g søtpotet
1 løk
2 fedd hvitløk
1 revet gulrot, ca 100 g
2 ss med din favoritt rub
Olivenolje
2 ss finhakket persille
Salt og pepper

 

4 burgerbrød
Ketchup og sennep
1 avokado
4 hjertesalatblader
Rødløksmarmelade

 

Quinoaburger med rødløksmarmelade

Quinoa fra Sør-Amerika har gitt ris, couscous og bulgur sterk konkurranse i løpet av det siste tiåret. Smaken er litt nøtteaktig og er mye sunnere enn sine konkurrenter i tilbehørfamilien. I tillegg er den glutenfri, quinoa er frø – ikke korn. Her har vi blandet quinoa med gode rotgrønnsaker og belgfrukter til en burger som er en veggis verdig.

Quinoaburger
4 porsjoner
40 min

Ingredienser

RØDLØKSMARMELADE:
3 rødløk ternet i små biter
250 g sukker
5 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
1/2 dl balsamicoeddik

 

BURGER:
40 g quinoa
80 g sorte bønner i lake
100 g søtpotet
1 løk
2 fedd hvitløk
1 revet gulrot, ca 100 g
2 ss med din favoritt rub
Olivenolje
2 ss finhakket persille
Salt og pepper

 

4 burgerbrød
Ketchup og sennep
1 avokado
4 hjertesalatblader
Rødløksmarmelade

 

Fremgangsmåte

Skrell og kutt rødløken i små terninger og ha dette i en liten kjele sammen med sukkeret, eddiken og vinen. Kok dette på middels høy varme på sidebrenneren til det ser ut som en marmelade, ca. 20–30 minutter.

Kok quinoa som anvist på pakken. Skrell søtpoteten og kok den mør i vann.

Grovhakk løken og fres den i litt olivenolje i en middels stor kjele, til den blir blank og myk. Tilsett finhakket hvitløk og skylte bønner. Når bønnene er varme moses de med en potetstapper sammen med quinoaen og søtpoteten. Tilsett alle de andre ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Form 4 fine burgere av blandingen og grill burgerne på 180 °C på planchaen (stekeplaten) eller i en stekepanne, ca 8-10 minutter på hver side. Når burgerne er ferdig stekt og har blitt faste og fine i formen, griller du dem lett i 1–2 minutter på hver side på grillristen for å få en god grillsmak. Ha rødløksmarmelade, hjertesalat og avokado på burgeren. Server med ketchup og sennep.