Monsterreker med chimichurry

Dette er en kjempedeilig og enkel grillrett. Kjapp å lage og utrolig morsom å servere, for sausen er stappfull av gode urter, hvitløk og sitron – som passer veldig godt til reker.

Reker med chimichurry
Finn frem

Grillspyd
Morter/blender/stavmixer

Fremgangsmåte

Vask alle urter godt i iskaldt vann og fjern de største stilkene. Knus løk og hvitløk i en stor morter. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt olivenoljen, og knus alt til en puré. Har du ikke morter, miks i blender eller med stavmikser. Til- sett olivenoljen, rør godt om og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Deretter er det full guffe på grillen. Den skal være skikkelig varm før du begynner å grille. I mellomtiden skreller du reker, dersom du ikke har ferdig skrelte reker.

Forbered tre boller med følgende: én med hvetemel, én med Chimichurri og én med brødkrumme. Vend rekene først i mel, deretter i Chimichurri, og tilslutt i brødkrumme til de er helt dekket med en fin crust. Tre rekene på passe store spyd. Sørg for at spydene har ligget en time i vann hvis du bruker trespyd, så de ikke tar fyr og brenner opp.

Grill rekene på direkte varme i ca. 2–4 minutter på hver side, avhengig av hvor store de er og hvor varm grill du har. Server med ett eller flere av våre grilltilbehør i boken. Fritt frem – alt blir godt!

4 porsjoner
30 min
Ingredienser

8 enorme, rå reker eller 16 kongereker
100 g brødkrumme, helst panko
Salt og pepper
Hvetemel

CHIMICHURRY
25 g fersk persille
25 g fersk oregano
25 g fersk basilikum
25 g fersk koriander
10 g sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
Zest fra 1 sitron
2 dl olivenolje
Salt og pepper
Sitronsaft

Monsterreker med chimichurry

Dette er en kjempedeilig og enkel grillrett. Kjapp å lage og utrolig morsom å servere, for sausen er stappfull av gode urter, hvitløk og sitron – som passer veldig godt til reker.

Reker med chimichurry
4 porsjoner
30 min
Finn frem

Grillspyd
Morter/blender/stavmixer

Ingredienser

8 enorme, rå reker eller 16 kongereker
100 g brødkrumme, helst panko
Salt og pepper
Hvetemel

CHIMICHURRY
25 g fersk persille
25 g fersk oregano
25 g fersk basilikum
25 g fersk koriander
10 g sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
Zest fra 1 sitron
2 dl olivenolje
Salt og pepper
Sitronsaft

Fremgangsmåte

Vask alle urter godt i iskaldt vann og fjern de største stilkene. Knus løk og hvitløk i en stor morter. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt olivenoljen, og knus alt til en puré. Har du ikke morter, miks i blender eller med stavmikser. Til- sett olivenoljen, rør godt om og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Deretter er det full guffe på grillen. Den skal være skikkelig varm før du begynner å grille. I mellomtiden skreller du reker, dersom du ikke har ferdig skrelte reker.

Forbered tre boller med følgende: én med hvetemel, én med Chimichurri og én med brødkrumme. Vend rekene først i mel, deretter i Chimichurri, og tilslutt i brødkrumme til de er helt dekket med en fin crust. Tre rekene på passe store spyd. Sørg for at spydene har ligget en time i vann hvis du bruker trespyd, så de ikke tar fyr og brenner opp.

Grill rekene på direkte varme i ca. 2–4 minutter på hver side, avhengig av hvor store de er og hvor varm grill du har. Server med ett eller flere av våre grilltilbehør i boken. Fritt frem – alt blir godt!