Grillet røye med sommersalat

Rask og digg fiskerett som er unnagjort på knappe halvtimen. Røye er en fisk ganske lik laks og ørret. Lett og tilberede og fantastisk på smak.

Grillet røye med sommersalat

Finn frem

Mandolin el rivjern med skive kutter

Fremgangsmåte

Høvle løvtynne skiver av søtpotet, pastinakk og løk rett på et stekebrett med en mandolin eller food processor med skivedeler. Krydre med salt og pepper og dynk over litt olje. Bland godt sammen og bak på 250 °C i ca. 12 minutter.

Ta ut gjellene og innmaten av fisken, og skyll godt. Gni inn fisken og innsiden av buken med olivenolje, salt og pepper. Legg på grillen med en sitron delt i to – til de får god farge på begge sider. Trekk så fisken og sitronen til side på lav varme og la dette trekke.

Skrell og kutt stangselleri i terninger. Legg rett på fjøla med revet agurk, tynne skiver av reddik og epler. Krydre salaten med maldon- salt og nykvernet pepper.

Ta søtpotet, løk og pastinakk ut av ovnen. Klem den ene grillede sitronen over, bland og ha på et lite fat.

Ved servering klemmes den andre grillede sitronen over salaten sammen med litt oliven- olje.

4 porsjoner
30 min

Ingredienser

4 røyer (ev. makrell, ørret el. laks)
2 sitron
Olivenolje

SOMMERSALAT
1 stangselleri
1 agurk
2 grønne epler
1 pose reddik
Olivenolje

BAKTE GRØNNSAKER
2 store søtpoteter 1 pastinakk
2 løk
Olivenolje

 

Grillet røye med sommersalat

Rask og digg fiskerett som er unnagjort på knappe halvtimen. Røye er en fisk ganske lik laks og ørret. Lett og tilberede og fantastisk på smak.

Grillet røye med sommersalat
4 porsjoner
30 min

Finn frem

Mandolin el rivjern med skive kutter

Ingredienser

4 røyer (ev. makrell, ørret el. laks)
2 sitron
Olivenolje

SOMMERSALAT
1 stangselleri
1 agurk
2 grønne epler
1 pose reddik
Olivenolje

BAKTE GRØNNSAKER
2 store søtpoteter 1 pastinakk
2 løk
Olivenolje

 

Fremgangsmåte

Høvle løvtynne skiver av søtpotet, pastinakk og løk rett på et stekebrett med en mandolin eller food processor med skivedeler. Krydre med salt og pepper og dynk over litt olje. Bland godt sammen og bak på 250 °C i ca. 12 minutter.

Ta ut gjellene og innmaten av fisken, og skyll godt. Gni inn fisken og innsiden av buken med olivenolje, salt og pepper. Legg på grillen med en sitron delt i to – til de får god farge på begge sider. Trekk så fisken og sitronen til side på lav varme og la dette trekke.

Skrell og kutt stangselleri i terninger. Legg rett på fjøla med revet agurk, tynne skiver av reddik og epler. Krydre salaten med maldon- salt og nykvernet pepper.

Ta søtpotet, løk og pastinakk ut av ovnen. Klem den ene grillede sitronen over, bland og ha på et lite fat.

Ved servering klemmes den andre grillede sitronen over salaten sammen med litt oliven- olje.