Hvilken grill skal jeg velge?

Hvilken grill skal man velge? Det er et valg mange står ovenfor på vårparten. Her løfter vi fram noen av våre FCC BBQ modeller som har hevdet seg i flere av Norges største grilltester igjennom de siste 10 årene. Her finner du topp modeller enten du har stor eller liten plass.

landingsbilde5_2x1

Svaret er:
Den grillen som er mest praktisk og gir best grillopplevelse etter dine behov. For å finne ut av hva dine behov er må du stille deg selv noen spørsmål:

  1. Hvor skal du grille?
  2. Hvor ofte tenker du å grille?
  3. Hvor mange skal du vanligvis grille til?
  4. Hva slags mat ønsker du å grille?
  5. Hvordan liker du å grille?

Svarene på disse spørsmålene vil i stor grad gjøre valget av grill lettere. Utover dette handler det rett og slett om å finne den grillen som er mest praktisk for dine behov og som du liker best. Det er mange grilltyper å velge mellom og grillmulighetene kan variere. Derfor vil det være lurt å velge riktig fra starten. 

Med god oversikt over dine behov og med kunnskap om de ulike grilltypene og deres fordeler og ulemper, er du på god vei mot å finne den riktige grillen.

I denne artikkelen får du en oversikt over våre FCC BBQ modeller som har utmerket seg i de største grill testene som har vært i Norge de siste årene. Her er det noe for enhver smak, enten du er på jakt etter en turgrill, sammenleggbar og portabel grill, klassisk gassgrill, pizzaovn eller et ildsted/båltønne. Under hvert produkt finner du link til testene, så håper vi det kan hjelpe deg når årets grillleketøy skal velges.

Modellene som trekkes fram er:

  • Fire 3.1
  • X-Grill Chef
  • Titan 2.0
  • Grab ‘n’ Grill gass
  • Volcano Medium smokeless båltønne
  • Pizza Chef

Fire 3.1

Fire 3.1 kom på en på 3 plass med terningkast 5 i VG 2021. Grillen oppsummeres som en fin familiegrill til en god pris!

I TEK.no kommer Fire 3.1 ut på 4 plass i en av de største grilltestene som har vært i Norge siste 10 årene. Den beste gassgrillen 2023. Får merket anbefalt og blir titulert «Meget bra!»

God grill med tøff design og noen gimmicks.

Den beste gassgrillen 2023 / TEK.no

FCC BBQ Fire 3.1 er en prisgunstig gassgrill i røft industrielt design og robust byggekvalitet. Grillen har innovative løsninger, høy varmeeffekt, og et kraftig og stabilt lokk med termometer. Sidebordene har hyller for oppbevaring av krydder og matoljer, og grillen har kabinkroker for oppheng av grillverktøy.

Grillristene er i matt emaljert støpejern og grillen gjør det mulig å bruke Multi Grill System, samt varmerist. Med andre ord, er det gode grunner til å velge Fire 3.1 gassgrill.

X-Grill Chef

X-Grill Chef er solid konstruert, kommer raskt opp i temperaturer og gir deg best resultat på maten når det gjelder varmespredning på grillflaten. Dessuten er den prisgunstig, det er lett å styre temperaturen og den fungerer bra på indirekte og direkte varme.


X-Grill ble kåret til best i test i TV2 Hjelper deg sin store gassgrilltest 2020. Dommer og kokken og vinneren av Norges grillmester, Sylvia Vavik, ga X-Grill Chef beskrivelsen som den perfekte familiegrillen.

Fordelene TV2 Hjelper Deg la vekt på:

  • God på både direkte og indirekte varme, noe som gjør det lett å grille kjøtt og grønnsaker.
  • Jevn fordeling av varme, og lett å kontrollere.
  • Stor grillflate, tross at grillen er kompakt.
  • Lett å bruke, selv for nybegynnere.
  • Flere grillsoner, noe som gjør at du får allsidighet.
  • Svært konkurransedyktig pris.

I TEK.no sin store grilltest kom den på 2. plass. Dette er en av de største grilltestene gjort i Norge de siste 10 årene. Den beste gassgrillen 2023.


TEK sier blant annet: En grill vi kan anbefale deg er denne modellen fra Flying Culinary Circus. Dette er en grill som passer godt for deg som vil ha en stor grillflate, men samtidig ikke vil ha noe for ruvende når den ikke er i bruk.

Alt i alt en meget god grill, og en grill som det er lett å få plass til.

TEK.no – Den beste gassgrillen 2023

Volcano Smokeless Medium båltønne


Volcano Smokeless er en rentbrennende båltønne som er designet på den måten at den gir deg mindre røyk og mer levende og rene flammer, slik at du kan nyte en behagelig og herlig varme året rundt.


TEK.no har utførte nylig en test av den, og ikke overraskende hadde de mye skryt å komme med da de testet vår allerede svært populære båltønne! 

Det er mange fordeler og trekke fram med rentbrennende båltønner, og TEK lot seg begeistre av flere ting.

Fordelene som TEK la vekt på:

  • Kompakt og solid bygget
  • Gir god varme
  • Slipper ut svært lite røyk
  • Ingen montering
  • Godt med ekstrautstyr
  • Blir lite aske etter bruk

Det var så utrolig befriende å slippe masse røyk når du sitter rundt bålpannen.

TEK.no – Mars 2023

Titan 2.0

Titan 2.0 er vår toppmodell av portable griller. Den er transportabel. Den slås enkelt sammen til å bli «flatpakka» og kan dermed tas med i bilen, for eksempel. Eller bli med i bakgården, i parken eller flyttes dit den trengs. Slik sett er den også enkel å stue inn i boden vinterstid.

Titan ble nettopp testet av Dagbladet i en stor gassgrilltest av rimeligere griller. Og kom ut i toppsjiktet med terningkast 5. Her er noen av det de lot seg begeistre av:

Denne grillen er et aldri så lite Columbi-egg, og spesielt godt egnet for de med liten plass.


Av finesser kan vi liste opp kropp og lokk i støpt aluminium, noe som man vanligvis bare finner på dyrere griller. Under lokket kan den skilte med to kraftige firkantbrennere i rustbestandig stål. 

Her får du tilfredstilt mye på en gang

Dagbladet – April 2022

FCC BBQ Titan 2.0 gassgrill fremstår som et toppvalg for folk med mindre plass, for eksempel om man bor i leilighet i byen.

Grilling i parken blir da helt greit, og du vil nok få mange misunnelige blikk fra horden av engangsgrillere.

Pizza Chef

Ønsker du å lage ekte Italiensk pizza på under 2 minutter? Da er nok Pizza Chef konseptet noe for deg. Her får du en liten italiensk inspirert bakeovn som oppnår vanvittige 500 grader, perfekt for å lage Napolitansk pizza.


Ovnen ble tatt ut til test av TEK.no i juli 2022 og fikk mye skryt, og fikk merket «godt kjøp». Dette er noe av det TEK.no dro fram i testen sin:

Pizza Chef-ovnen huker nemlig av på alle de riktige punktene, og fremstår som den mest prisgunstige pizzaovnen du kan finne der ute.

Fordelene som TEK.no la vekt på:

  • Billig
  • Kan bli skikkelig varm, selv om det tar litt ekstra tid
  • Enkel å bruke
  • Lett
  • Gassvrider på siden, i stedet for bak

Avsluttningsvis sier sier de at ovnen fremstår som en god «start»-ovn for alle som vil prøve seg på skikkelig pizzasteking hjemme.

Flying Culinary Circus Pizza Chef er en svært god pizzaovn

TEK.no – Den beste pizzaovnen 2022

Grab ‘n’ Grill

En kompakt bærbar turgrill som er enkel å ta med seg, enten du skal grille på stranda, i skogen, på fjellet eller i parken. Grillen blir raskt varm og gir deg flere grillmuligheter med både grillrist og stekeplate.

Grab ‘n’ Grill har gjort det fantastisk i flere tester. I Dagbladet 2022 gikk den av som testvinner i testen av små gassgriller. Aftenposten dro den fram som en som setter en ny standard på små turgriller. Her er noen utdrag og link til tester:

Denne smarte gassgrillen setter en ny standard

Aftenposten – Juni 2022

Aftenposten 2022:

Glem kjipe og lunefulle engangsgriller som har det med å svi merker i gresset og tårne seg opp rundt overfylte søppelkasser. En bærbar flergangsgrill er en mer bærekraftig løsning. Bedre kontroll på matlagingen gir den også.

TEK.no dro senest fram Grab ‘n’ Grill i saken «Disse dingsene likte vi best i 2022».

Fordelene som TEK.no la vekt på:

  • Utfellbare bein for ujevne overflater
  • Gassboksen låses fast
  • Solid konstruksjon på grillflate
  • Følger med stekeplate
  • God bærekoffert inkludert
  • Grei varme
  • Praktisk størrelse og vekt
  • Lettvint fettoppsamler

Helt genialt! Sommeren blir bedre med denne grillen!

Dagbladet – Juni 2022

Tvi tvi med årets grillvalg, og god grillsesong!

Team FCC BBQ

Postet i

Siste blogg

Årets nyheter 2024!

5. april 2024

Grillsesongen 2024 er på trappene og her får du servert noen av nyhetene for denne sesongen, som er verdt å merke seg!

Les mer

Volcano anbefalt av TEK.NO

16. januar 2024

Våren i fjor gjennomførte TEK.NO en test av vår Volcano Smokeless båltønne.

Ikke overraskende hadde de mye skryt å komme med da de testet vår allerede populære båltønne!

Kjøp Volcano her

Slik vedlikeholder du grillen din!

25. august 2023

Å ta vare på grillen sin er viktig! Her får du noen vedlikeholdstips vi anbefaler deg å følge et pr ganger igjennom sesongen.

Les mer om å klargjøre grillen for en ny sesong