Pizza-time!

Liker du pizza? Da er du ikke alene. Med vår Pizza Chef er det superenkelt å lage deilig italiensk pizza utendørs!

Pizza Chef FCC BBQ

I videoene under viser vi deg hvordan du kan lage en hvit (napolitansk) pizzasaus, og en klassisk rød tomatsaus, på veldig kort tid.

  • 1 skje rømme
  • 1 skje creme fraiche
  • Litt salt og pepper
  • 1-2 spiseskjeer trøffelolje
  • Litt parmesan
  • Litt hakket basilikum
  • Sitronskall fra en kvart sitron
  • Sitronsaft fra en kvart sitron

Ta en skje med rømme, og en skje med creme fraiche og bland sammen i en bolle. Ha i litt salt og pepper. Trøffelolje, sitronsaft og sitronskall blandes inn i miksen, sammen med hakket basilikum. Rør godt. Ferdig!

  • 1 boks med cherrytomater
  • Litt salt og pepper
  • 1-2 speseskjeer olivenolje
  • Sitronsaft fra en kvart sitron
  • Litt fersk basilikum

Fremgangsmåte:

Hell boksen med tomater i en blandingsbolle. Ha i salt, pepper, olivenolje og sitronsaft. Knus tomatene i bollen og rør rundt. Hakk litt fersk basilikum og bland inn med tomatsausen. Ferdig!

I tillegg har vi to forskjellige oppskrifter på pizzadeig. En av de er gjort på 1-2-3, mens den andre er for deg som er glad i ta deg god tid med deigen. Den tar nemlig 2 døgn!

  • 500g hvetemel
  • 325g kaldt vann
  • 30g vann til å blande med gjær
  • 10g fersk gjær, eller 2g tørrgjær
  • 5g salt

Fremgangsmåte:

Putt melet i en blandingsbolle. Hell vannet i bollen. Bland gjæret med 30g vann i et glass, og rør til gjæret løser seg opp. Hell vannet med gjær i bollen, tilsett saltet og bland alt sammen. Elt deigen for hånd i 5-10 minutter, før du lar den hvile romtemperert under lokk i ca 1 time. Strekk ut deigen og form den til en pølse. Del opp deigen i ønskede størrelser. Brett deigen innover, til du får en deig som ser ut som en ball. Klyp igjen åpningen og putt deigen i en form med litt olivenolje. La deigen heve under lokk i 1 time, og så er det bare å brette ut deigen med litt mel, og lage din favorittpizza!

Viktig: Bruk en vekt som er nøyaktig. Unngå desilitersmål.

Del 1:

  • 500g vann
  • 500g hvetemel
  • 1g fersk gjær

Del 2:

  • 150g vann
  • 500g hvetemel
  • 1g fersk gjær
  • 20g salt

Fremgangsmåte:

Putt 500g vann i en beholder. Putt 1g gjær i vannet og rør rundt til det smuldrer opp. Hell i 500g hvetemel og rør rundt til du får en klissete grøt. Putt lokk over den klissete deigen og sett den i kjøleskapet i 20 timer.

Etter 20 timer tar du deigen ut fra kjøleskapet, og tar den over i en bakebolle som passer til eltemaskin. Tilsett 150g vann, og 500g hvetemel. Ta 1g fersk gjær og smuldre med fingrene så det drysser ned på deigen. Tilsett 20g salt. Putt bakebollen på eltemaskinen og sett den på lav hastighet, slik at deigen ikke blir stresset. La den jobbe i ca 20 minutter.

Etter deigen har eltet i 20 minutter er den klar for heving nummer to. Nå skal deigen fermenteres/heves i kjøleskapet i 20 nye timer i en tett beholder med lokk.

Etter 20 timer tar du deigen ut av kjøleskapet og putter den på benken. Der skal den hvile i to timer før vi lager baller av den.

Når deigen har hvilt seg i to timer tar vi av lokket og legger deigen på benken. Brett deigen sammen et par ganger før du former en pølse. Kutt opp deigen i ønskede størrelser, og form baller ved å brette deigen inn i seg selv. Klyp sammen åpningen og legg i en form med litt olivenolje. Når du har laget alle ballene legger du et lokk over formen, og lar de hvile i 2 timer på benken.

Etter to timer bretter du ut ballene i hvetemel og lager din favorittpizza!

Postet i

Siste blogg

Årets nyheter 2024!

5. april 2024

Grillsesongen 2024 er på trappene og her får du servert noen av nyhetene for denne sesongen, som er verdt å merke seg!

Les mer

Volcano anbefalt av TEK.NO

16. januar 2024

Våren i fjor gjennomførte TEK.NO en test av vår Volcano Smokeless båltønne.

Ikke overraskende hadde de mye skryt å komme med da de testet vår allerede populære båltønne!

Kjøp Volcano her

Slik vedlikeholder du grillen din!

25. august 2023

Å ta vare på grillen sin er viktig! Her får du noen vedlikeholdstips vi anbefaler deg å følge et pr ganger igjennom sesongen.

Les mer om å klargjøre grillen for en ny sesong