Italiensk pizza på grillen

Pizza på grillen har blitt den store folkefavoritten de siste årene. Derfor har vi utvidet pizzasortimentet med spennende nyheter som tar deg et steg nærmere Italia.

FCC BBQ pizza

Hvorfor pizza?

Før vi viser deg utstyret til å lage perfekt pizza på grillen, skal vi se litt på hvorfor pizza har blitt så populært.

Vi har lenge hatt tilgang til gode råvarer i Norge og det har nok påvirket forventningene vi har til det vi spiser. Det italienske kjøkkenet baserer seg på rene råvarer og ærlig smak og dette passer norske ganer godt. Med relativt få ingredienser tryller man fram smaksopplevelser som passer like godt til hverdag som til fest.

Litt lengre ned på siden kan du lese mer om de lokale variasjonene innen det italienske kjøkkenet, men før det tar vi en titt på utstyret.

Pizza Chef

Årets store pizzanyhet er pizzaovnen Pizza Chef. Dette er en gassdrevet pizzaovn for utendørs bruk, med en gassbrenner som når opp mot 500 grader på 15 minutter. Deretter tar det 1-2 minutter til du har ferdig stekt pizza. Den høye temperaturen i kombinasjonen med pizzasteinen i bunnen, gir en jevnt stekt pizza med sprø skorpe.

Har du også en FCC BBQ roteringsspade, kan du rotere pizzaen underveis for full kontroll. Bruk en pizzaspade til å ta pizzaen ut og inn av ovnen. Pizza Chef har et stilig moderne design og tar liten plass slik at den er lett å lagre, når den ikke er i bruk.

Dersom du heller vil lage pizza på den grillen du allerede har, kan du supplere den med en Pizzabox.

Pizzabox

FCC BBQ Pizzabox er en smart innsats som du kan bruke på den gass- eller kullgrillen du allerede har. Den gir en jevn fordeling av overvarme og undervarme og gir et perfekt resultat. Pizzasteinen i bunnen gir pizzaen en skikkelig sprø skorpe.

Høydepunkter:

  • Integrert termometer
  • Inkluderer firkantet pizzastein
  • Praktiske håndtak på hver side
  • Plasseres på rist over varmen i egen grill

På gassgriller forvarmes pizzaboxen i 25 til 30 minutter med lokket igjen, og på kullgrill gir du den 10-15 minutter forvarming før du begynner. Suppler med det smarte pizzatilbehøret fra FCC BBQ og du lager fullverdig italiensk pizza på et blunk.

Men nå, tilbake til Italia.

Geografi og råvarer

Matkulturen du finner i Italia er et resultat av geografiske betingelser og historiske hendelser. Det er merkbart store forskjeller mellom det nord-italienske og det sør-italienske kjøkken. Hovedårsaken er at dette lange landet strekker seg over flere klimasoner og har derfor store klimatiske variasjoner. 

I sør finner man maten som har det mest typiske middelhavspreget. Her brukes det mye olivenolje, ansjos, kapers, oliven, hvitløk og chili. Sør-Italia er også desidert best på tomatsauser til pasta og pizza.

I nord-Italia er det melkeprodukter som i aller størst grad setter sitt preg på maten. Ost, fløte og smør gir maten rundere og litt tyngre smak. Her bruker de også mye mer poteter, ris, klippfisk, pølser og nøtter i rettene. 

Maten varierer ikke bare fra sted til sted, men også fra familie til familie, og det har vist seg vanskelig å bli enige om hva som er den «riktige» italienske maten. 

Bruk gjerne pizzatoppinger som mozzarella, oregano, sopp, oliven, skinke eller artisjokker. Eller hva med en norsk vri med morrpølse, røkt laks, fenalår eller kantarell?

Det er din grill, så det er du som bestemmer.

Postet i

Siste blogg

Pizza Chef FCC BBQ

Pizza-time!

5. mai 2022

Liker du pizza? Da er du ikke alene. Med vår Pizza Chef er det superenkelt å lage deilig italiensk pizza utendørs!

Les mer
Grill tilbehør utstyr FCC BBQ

Grillutstyret som gir best utbytte av grillingen

28. mars 2022

Riktig grillutstyr bidrar til å løfte grillopplevelsen og gi deg flere muligheter i matlagingen.

Les mer
Grilltrekk grill vedlikehold

Grilltrekk – Slik får du grillen til å vare lengre

28. mars 2022

Tar du vare på grillen vil du få mye grillglede i mange år fremover. Med smarte og enkle grep holder du grillen i god stand, og det er kanskje enklere enn du tror?

Les mer