Italiensk pizza på grillen

Pizza på grillen har blitt den store folkefavoritten de siste årene. Derfor har vi utvidet pizzasortimentet med spennende nyheter som tar deg et steg nærmere Italia.

FCC BBQ pizza

Hvorfor pizza?

Før vi viser deg utstyret til å lage perfekt pizza på grillen, skal vi se litt på hvorfor pizza har blitt så populært.

Vi har lenge hatt tilgang til gode råvarer i Norge og det har nok påvirket forventningene vi har til det vi spiser. Det italienske kjøkkenet baserer seg på rene råvarer og ærlig smak og dette passer norske ganer godt. Med relativt få ingredienser tryller man fram smaksopplevelser som passer like godt til hverdag som til fest.

Litt lengre ned på siden kan du lese mer om de lokale variasjonene innen det italienske kjøkkenet, men før det tar vi en titt på utstyret.

Pizza Chef

Årets store nyhet er pizzaovnen Pizza Chef. Den ble anbefalt i TEK.no, og er veldig gøy å bruke! Dette er en gassdrevet pizzaovn for utendørs bruk, med en gassbrenner som når opp mot 500 grader på 15 minutter. Deretter tar det 1-2 minutter til du har ferdig stekt pizza. Den høye temperaturen i kombinasjonen med pizzasteinen i bunnen, gir en jevnt stekt pizza med sprø skorpe.

Har du også en FCC BBQ roteringsspade, kan du rotere pizzaen underveis for full kontroll. Bruk en pizzaspade til å ta pizzaen ut og inn av ovnen. Pizza Chef har et stilig moderne design og tar liten plass slik at den er lett å lagre, når den ikke er i bruk.

Pizzaovner

Pizzabox

Dersom du heller vil lage pizza på den grillen du allerede har, kan du supplere den med en Pizzabox.

FCC BBQ Pizzabox er en smart innsats som du kan bruke på den gass- eller kullgrillen du allerede har. Den gir en jevn fordeling av overvarme og undervarme og gir et perfekt resultat. Pizzasteinen i bunnen gir pizzaen en skikkelig sprø skorpe.

Høydepunkter:

  • Integrert termometer
  • Inkluderer firkantet pizzastein
  • Praktiske håndtak på hver side
  • Plasseres på rist over varmen i egen grill

På gassgriller forvarmes pizzaboxen i 25 til 30 minutter med lokket igjen, og på kullgrill gir du den 10-15 minutter forvarming før du begynner. Suppler med det smarte pizzatilbehøret fra FCC BBQ og du lager fullverdig italiensk pizza på et blunk.

Pizzastein på grillen

Veldig mange av våre gassgriller kommer med innebygd MGS, altså Multi Grill System, som gir grillen enda fler bruksområder. Sett inn en pizzastein, varm grillen og steinen godt og stek god pizza. Så enkelt er det!

Pizzasteinen er laget i kordieritt som sørger for at pizzabunnen blir sprø og god på italiensk vis gjennom høy varme. Kun også brukes som bakestein til andre typer bakverk. Den finnes i to varianter, hvor den ene er glasert svart, som sett på bildet over.

Geografi og råvarer

Matkulturen du finner i Italia er et resultat av geografiske betingelser og historiske hendelser. Det er merkbart store forskjeller mellom det nord-italienske og det sør-italienske kjøkken. Hovedårsaken er at dette lange landet strekker seg over flere klimasoner og har derfor store klimatiske variasjoner. 

I sør finner man maten som har det mest typiske middelhavspreget. Her brukes det mye olivenolje, ansjos, kapers, oliven, hvitløk og chili. Sør-Italia er også desidert best på tomatsauser til pasta og pizza.

I nord-Italia er det melkeprodukter som i aller størst grad setter sitt preg på maten. Ost, fløte og smør gir maten rundere og litt tyngre smak. Her bruker de også mye mer poteter, ris, klippfisk, pølser og nøtter i rettene. 

Maten varierer ikke bare fra sted til sted, men også fra familie til familie, og det har vist seg vanskelig å bli enige om hva som er den «riktige» italienske maten. 

Bruk gjerne pizzatoppinger som mozzarella, oregano, sopp, oliven, skinke eller artisjokker. Eller hva med en norsk vri med morrpølse, røkt laks, fenalår eller kantarell?

Det er din grill, så det er du som bestemmer.

Postet i

Siste blogg

Årets nyheter 2024!

5. april 2024

Grillsesongen 2024 er på trappene og her får du servert noen av nyhetene for denne sesongen, som er verdt å merke seg!

Les mer

Volcano anbefalt av TEK.NO

16. januar 2024

Våren i fjor gjennomførte TEK.NO en test av vår Volcano Smokeless båltønne.

Ikke overraskende hadde de mye skryt å komme med da de testet vår allerede populære båltønne!

Kjøp Volcano her

Slik vedlikeholder du grillen din!

25. august 2023

Å ta vare på grillen sin er viktig! Her får du noen vedlikeholdstips vi anbefaler deg å følge et pr ganger igjennom sesongen.

Les mer om å klargjøre grillen for en ny sesong