Pizza på grillen

Å lage pizza på grillen har blitt skikkelig populært de siste årene, og med god grunn. Her gir vi deg vår favoritt deig og gode tips til toppinger.

Design uten navn (22)
Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene med lunkent vann. Kna deigen godt i 10 min for hånd eller i en eltemaskin.

La deigen forheve i 1 time, eller til dobbel størrelse før du deler den i 2 emner. Former emnene til 2 boller og dekk de til. La de etterheve i 1 time til eller til dobbel størrelse før du begynner prosessen med å forme deigen.

Ha godt med mel på bordet og press deigen ut med hendene. Pass på og ikke press ned kanten, du ønsker å ha luft i kanten da det er det som gir den fluffy digge crusten. Sørg for at når du har på sausen, spesielt tomatsaus så bør ikke pizzaen ligge lenge på benken, da sausen fort trekker igjennom og gjør pizzaen uhåndterlig å få både på og av pizzaspaden.

Ha gjerne litt mel på pizzaspaden, dytt pizzaspaden bestemt under pizzaen og dra den forsiktig tilbake. Sørg for at du beveger pizzaen etter den er kommet på pizzaspaden litt fram og tilbake for å sørge for at den ikke setter seg fast. Da har du også god kontroll på at den lett sklir over på pizzasteinen. 

Det viktigste elementet er pizzabunnen. Mestrer du den blir det stort sett bra uansett hva du topper den med, så lenge det er gode råvarer av bra kvalitet.

Lykke til med pizza på grillen!

2 porsjoner
2 timer
Ingredienser

PIZZADEIG
500 g hvetemel (Gjerne meltype 00 av typen Tipo)
325 g kaldt vann
10 g fersk gjær eller 2 g tørrgjær
5 g salt

SAUS
1 boks creme fraiche / el tomatsaus
Smak til med salt og pepper
Litt trøffelolje er aldri feil

TIPS TIL GODE TOPPINGER

Gode oster
Bøffelmozzarella
Rødløk, vårløk
Spicy salami, serranoskinke, spekeskinke
Ruccola, spinat
Basilikum, oregano, timian
Parmesan, peccorino, blåmuggost, chevre
Pinjekjerner, trøffelolje

Pizza på grillen

Å lage pizza på grillen har blitt skikkelig populært de siste årene, og med god grunn. Her gir vi deg vår favoritt deig og gode tips til toppinger.

Design uten navn (22)
2 porsjoner
2 timer
Ingredienser

PIZZADEIG
500 g hvetemel (Gjerne meltype 00 av typen Tipo)
325 g kaldt vann
10 g fersk gjær eller 2 g tørrgjær
5 g salt

SAUS
1 boks creme fraiche / el tomatsaus
Smak til med salt og pepper
Litt trøffelolje er aldri feil

TIPS TIL GODE TOPPINGER

Gode oster
Bøffelmozzarella
Rødløk, vårløk
Spicy salami, serranoskinke, spekeskinke
Ruccola, spinat
Basilikum, oregano, timian
Parmesan, peccorino, blåmuggost, chevre
Pinjekjerner, trøffelolje

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene med lunkent vann. Kna deigen godt i 10 min for hånd eller i en eltemaskin.

La deigen forheve i 1 time, eller til dobbel størrelse før du deler den i 2 emner. Former emnene til 2 boller og dekk de til. La de etterheve i 1 time til eller til dobbel størrelse før du begynner prosessen med å forme deigen.

Ha godt med mel på bordet og press deigen ut med hendene. Pass på og ikke press ned kanten, du ønsker å ha luft i kanten da det er det som gir den fluffy digge crusten. Sørg for at når du har på sausen, spesielt tomatsaus så bør ikke pizzaen ligge lenge på benken, da sausen fort trekker igjennom og gjør pizzaen uhåndterlig å få både på og av pizzaspaden.

Ha gjerne litt mel på pizzaspaden, dytt pizzaspaden bestemt under pizzaen og dra den forsiktig tilbake. Sørg for at du beveger pizzaen etter den er kommet på pizzaspaden litt fram og tilbake for å sørge for at den ikke setter seg fast. Da har du også god kontroll på at den lett sklir over på pizzasteinen. 

Det viktigste elementet er pizzabunnen. Mestrer du den blir det stort sett bra uansett hva du topper den med, så lenge det er gode råvarer av bra kvalitet.

Lykke til med pizza på grillen!