Thailaks

Veldig enkel å lage, her får du en skikkelig smaksrik laks, som har truffet blink hos utallige kresne ganer. Anbefales på det varmeste, men la ikke laksen ligge for lenge på varmen, den er bedre om den er litt rå i midten enn for mye stekt.

Thailaks
Finn frem

Ildfast form

Fremgangsmåte

Grovhakk chili uten frø (men ta vare på frøene til senere), ingefær, hvitløk og sitron- gress og miks det med soyasaus, saften fra én lime og sweet chilli sauce i en blender eller stavmikser, til en fin saus.

 

Legg fiskefileten på et smurt stekebrett. Hell sausen over fiskefileten og sett på grillen på 200–220 °C i ca. 10–12 minutter. Det er viktig at den ikke blir tørr og overstekt, så pass på. På grunn av varmen fortsetter laksen å steke etter at du tar den av grillen. Den er klar når fiske-kjøttet flaker seg.

 

Riv agurk på den grove siden av rivjernet, ha den i en sil og press ut vannet. Kutt rødløk i tynne skiver, vask og kutt hjertesalat og ha alt i en stor bolle sammen med bønnespirer og salte mandler.

 

Lag dressing ved å blande alle ingrediensene i en bolle og vend inn i salaten. Grovhakk koriander og vårløk og strø over fisken rett før servering. Server gjerne med ris hvis du ønsker litt ekstra tilbehør.

4 porsjoner
30 min
Ingredienser

800 g laks
1 vårløk
1 bunt koriander

 

SAUS
1 chili
1 tommel ingefær
3 fedd hvitløk
2 stk sitrongress
1 lime
1 dl soyasaus
1 dl sweet chilli sauce

 

THAI-SALAT
1 agurk
1 hjertesalat
1 gulrot
1 rødløk
1 pose bønnespirer
50 g salte mandler eller cashewnøtter

 

DRESSING
2 lime
1 ss sukker
4 ss fiskesaus
Frø fra chilien

Thailaks

Veldig enkel å lage, her får du en skikkelig smaksrik laks, som har truffet blink hos utallige kresne ganer. Anbefales på det varmeste, men la ikke laksen ligge for lenge på varmen, den er bedre om den er litt rå i midten enn for mye stekt.

Thailaks
4 porsjoner
30 min
Finn frem

Ildfast form

Ingredienser

800 g laks
1 vårløk
1 bunt koriander

 

SAUS
1 chili
1 tommel ingefær
3 fedd hvitløk
2 stk sitrongress
1 lime
1 dl soyasaus
1 dl sweet chilli sauce

 

THAI-SALAT
1 agurk
1 hjertesalat
1 gulrot
1 rødløk
1 pose bønnespirer
50 g salte mandler eller cashewnøtter

 

DRESSING
2 lime
1 ss sukker
4 ss fiskesaus
Frø fra chilien

Fremgangsmåte

Grovhakk chili uten frø (men ta vare på frøene til senere), ingefær, hvitløk og sitron- gress og miks det med soyasaus, saften fra én lime og sweet chilli sauce i en blender eller stavmikser, til en fin saus.

 

Legg fiskefileten på et smurt stekebrett. Hell sausen over fiskefileten og sett på grillen på 200–220 °C i ca. 10–12 minutter. Det er viktig at den ikke blir tørr og overstekt, så pass på. På grunn av varmen fortsetter laksen å steke etter at du tar den av grillen. Den er klar når fiske-kjøttet flaker seg.

 

Riv agurk på den grove siden av rivjernet, ha den i en sil og press ut vannet. Kutt rødløk i tynne skiver, vask og kutt hjertesalat og ha alt i en stor bolle sammen med bønnespirer og salte mandler.

 

Lag dressing ved å blande alle ingrediensene i en bolle og vend inn i salaten. Grovhakk koriander og vårløk og strø over fisken rett før servering. Server gjerne med ris hvis du ønsker litt ekstra tilbehør.