Spicy maiskolber
En støvete, døsig og grytidlig morgen på Sunset Blvd i West Hollywood. Vi var trøtte og klare for digg, så vi ramla inn på en meksikansk bule som het Pinches Tacos. Der spiste vi meksikansk «corn on the cob». Dios mio, for en fulltreffer – vi ble forelsket på et blunk. Pulsen steg og gutta bråvåknet. Derfor måtte vi lage noe som minnet oss om akkurat det måltidet, den morgenen. Mat er minner.

Fremgangsmåte
Kok maisen i 5 minutter i godt saltet vann (2 ss salt per liter vann).
Brett opp den grønne stilken, pensle maisen med litt olje og legg den rett på grillen. La stilken henge utenfor kanten, så den ikke tar fyr. Lukk grillen og la maiskolbene grille i 2–3 minutter på hver side til de er gylne. Pensle maiskolben med smør når du snur dem.
Legg maiskolbene på et fat, og ha på godt med cayennepepper, parmesan og rømme. Server.
Ingredienser
4 stk mais ferske med stilk (ev. sous vide – vakuumpakket mais)
4 ss seterrømme eller crème fraîche
Litt cayennepepper
50 g parmesan
40 g meierismør
Litt olje
Spicy maiskolber
En støvete, døsig og grytidlig morgen på Sunset Blvd i West Hollywood. Vi var trøtte og klare for digg, så vi ramla inn på en meksikansk bule som het Pinches Tacos. Der spiste vi meksikansk «corn on the cob». Dios mio, for en fulltreffer – vi ble forelsket på et blunk. Pulsen steg og gutta bråvåknet. Derfor måtte vi lage noe som minnet oss om akkurat det måltidet, den morgenen. Mat er minner.

Ingredienser
4 stk mais ferske med stilk (ev. sous vide – vakuumpakket mais)
4 ss seterrømme eller crème fraîche
Litt cayennepepper
50 g parmesan
40 g meierismør
Litt olje
Fremgangsmåte
Kok maisen i 5 minutter i godt saltet vann (2 ss salt per liter vann).
Brett opp den grønne stilken, pensle maisen med litt olje og legg den rett på grillen. La stilken henge utenfor kanten, så den ikke tar fyr. Lukk grillen og la maiskolbene grille i 2–3 minutter på hver side til de er gylne. Pensle maiskolben med smør når du snur dem.
Legg maiskolbene på et fat, og ha på godt med cayennepepper, parmesan og rømme. Server.