Røkt New-York cheese cake med ananaschutney

For noen er dette en litt snedig variant, men det er utrolig godt med det lille hintet av røyk på kaka, sammen med det søte garnityret og den gode nøttecrusten. Dette er en variant vi fikk inspirasjon til på vår lille Amerika-reise for snart ti år siden. Vi håper dere vil digge den like mye som oss.

Røkt New-York cheese cake
Finn frem

Kakeform

Fremgangsmåte

Det første du gjør er å klargjøre grillen din, og sørge for å få den opp i en temperatur på ca. 200 °C. Samtidig er det viktig at du bløtlegger røyke-chips så de ikke brenner opp for raskt, minimum en halvtime.

Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukkeret. Smelt smør og bland sammen med nøttemiksen. Press nøtte- miksen i en godt smurt 26–28 cm rund springform, eller bruk bakepapir. Stek i ca. 15 minutter på 180 °C.

Miks osten godt sammen med creme fraiche i en bolle, eller bruk kjøkkenmaskin. Spe med ett og ett egg, og sørg for at hvert egg er blandet godt inn før neste tilsettes. Så tilsettes vaniljefrø, sitronzest og sukker, som blandes godt inn til en jevn og fin masse. Hell røren i formen med nøttebunnen og ta den med ut til grillen.

Legg røyke-chipsene på kullet, eventuelt i røykeboksen på gassgrillen om du bruker det. Juster temperaturen til 150 °C slik at det ikke blir for varmt. Stek kaken i ca. 50 minutter, men pass på at du åpner lufteventilene slik at røyken blir ledet over kaken. Kaken skal få en fin bronsefarge på toppen og litt dissete i midten, men ikke flytende. Sett kaken til avkjøling før du skjærer den i passe stykker.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen sammen med vann, rom, sitron og brunt sukker i en liten kjele, og kok opp. Tilsett ananasen og rør godt. La det hele småkoke til den blir litt tykkere som en lysebrun sirup. Avkjøl og ha på glass, og du har herlig garnityr til ostekaken.

8-10 porsjoner
1 timer 15 min
Ingredienser

BUNN:
200 g valnøtter
60 g meierismør
60 g sukker

FYLL:
450 g kremost naturell (Philadelphia)
340 g geitost (Snøfrisk eller chèvre uten skorpe)
340 g crème fraîche
200 g sukker
5 egg
1 vaniljestang
Zest av 1 sitron

 

ANANASCHUTNEY:
180 g brunt sukker
2 dl vann
2 dl brun rom
2 vaniljestenger
Saften av 1⁄2 sitron
1 ananas kuttet i store terninger

Røkt New-York cheese cake med ananaschutney

For noen er dette en litt snedig variant, men det er utrolig godt med det lille hintet av røyk på kaka, sammen med det søte garnityret og den gode nøttecrusten. Dette er en variant vi fikk inspirasjon til på vår lille Amerika-reise for snart ti år siden. Vi håper dere vil digge den like mye som oss.

Røkt New-York cheese cake
8-10 porsjoner
1 timer 15 min
Finn frem

Kakeform

Ingredienser

BUNN:
200 g valnøtter
60 g meierismør
60 g sukker

FYLL:
450 g kremost naturell (Philadelphia)
340 g geitost (Snøfrisk eller chèvre uten skorpe)
340 g crème fraîche
200 g sukker
5 egg
1 vaniljestang
Zest av 1 sitron

 

ANANASCHUTNEY:
180 g brunt sukker
2 dl vann
2 dl brun rom
2 vaniljestenger
Saften av 1⁄2 sitron
1 ananas kuttet i store terninger

Fremgangsmåte

Det første du gjør er å klargjøre grillen din, og sørge for å få den opp i en temperatur på ca. 200 °C. Samtidig er det viktig at du bløtlegger røyke-chips så de ikke brenner opp for raskt, minimum en halvtime.

Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukkeret. Smelt smør og bland sammen med nøttemiksen. Press nøtte- miksen i en godt smurt 26–28 cm rund springform, eller bruk bakepapir. Stek i ca. 15 minutter på 180 °C.

Miks osten godt sammen med creme fraiche i en bolle, eller bruk kjøkkenmaskin. Spe med ett og ett egg, og sørg for at hvert egg er blandet godt inn før neste tilsettes. Så tilsettes vaniljefrø, sitronzest og sukker, som blandes godt inn til en jevn og fin masse. Hell røren i formen med nøttebunnen og ta den med ut til grillen.

Legg røyke-chipsene på kullet, eventuelt i røykeboksen på gassgrillen om du bruker det. Juster temperaturen til 150 °C slik at det ikke blir for varmt. Stek kaken i ca. 50 minutter, men pass på at du åpner lufteventilene slik at røyken blir ledet over kaken. Kaken skal få en fin bronsefarge på toppen og litt dissete i midten, men ikke flytende. Sett kaken til avkjøling før du skjærer den i passe stykker.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen sammen med vann, rom, sitron og brunt sukker i en liten kjele, og kok opp. Tilsett ananasen og rør godt. La det hele småkoke til den blir litt tykkere som en lysebrun sirup. Avkjøl og ha på glass, og du har herlig garnityr til ostekaken.