Quattro Formaggi ++
Mathias sin store favoritt pizza er 4 oster, eller Quattro formaggi som den heter på italiensk. For å gjøre den enda drøyere får du den servert med 6, blåmugg, parmesan, chevre, mozzarella, cheddar og jarlsberg. Råere enn dette får du det ikke.
Finn frem
Pizzaovn
Fremgangsmåte
Putt mel og salt i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Hell vannet i et litermål og løs opp gjæren i lunkent vann. Hell vannet med gjær i bollen og elt deigen på lav hastighet i 10 minutter, før du lar den hvile romtemperert under lokk i ca 45 min – 1 time. Strekk ut deigen og form den til en pølse. Del opp deigen i 3 emner og brett hvert deig-emne innover, til du får en deig som ser ut som en ball. Klyp igjen åpningen og putt deigen i en form med litt olivenolje. La deigen heve under lokk i 45 min – 1 time igjen. Nå er det bare å jobbe ut deigen med litt mel, og lage din pizza!
Ta rømme, og creme fraiche og bland sammen i en bolle. Ha i litt salt og pepper. Trøffelolje, parmesan, sitronsaft og sitronskall blandes inn i miksen, sammen med hakket basilikum. Rør godt. Ferdig!
Topp pizzadeigen med saus og osten. Stek i ovnen til PERFECTION! Topp gjerne med urter, vårløk eller trøffel og nyt!
Ingredienser
DEIG
500g hvetemel
325g kaldt vann
30g vann til å blande med gjær
10g fersk gjær, eller 2g tørrgjær
5g salt
SAUS
1 dl rømme
1 dl creme fraiche
Litt salt og pepper
1-2 spiseskjeer trøffelolje
1 ss revet parmesan
1 ss hakket basilikum
Sitronsaft og skall fra en kvart sitron
OST
300 g revet mozzarella/cheddar/jarlsberg
50 g revet parmesan
150 g blåmuggost
150 g chevre
Quattro Formaggi ++
Mathias sin store favoritt pizza er 4 oster, eller Quattro formaggi som den heter på italiensk. For å gjøre den enda drøyere får du den servert med 6, blåmugg, parmesan, chevre, mozzarella, cheddar og jarlsberg. Råere enn dette får du det ikke.
Finn frem
Pizzaovn
Ingredienser
DEIG
500g hvetemel
325g kaldt vann
30g vann til å blande med gjær
10g fersk gjær, eller 2g tørrgjær
5g salt
SAUS
1 dl rømme
1 dl creme fraiche
Litt salt og pepper
1-2 spiseskjeer trøffelolje
1 ss revet parmesan
1 ss hakket basilikum
Sitronsaft og skall fra en kvart sitron
OST
300 g revet mozzarella/cheddar/jarlsberg
50 g revet parmesan
150 g blåmuggost
150 g chevre
Fremgangsmåte
Putt mel og salt i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Hell vannet i et litermål og løs opp gjæren i lunkent vann. Hell vannet med gjær i bollen og elt deigen på lav hastighet i 10 minutter, før du lar den hvile romtemperert under lokk i ca 45 min – 1 time. Strekk ut deigen og form den til en pølse. Del opp deigen i 3 emner og brett hvert deig-emne innover, til du får en deig som ser ut som en ball. Klyp igjen åpningen og putt deigen i en form med litt olivenolje. La deigen heve under lokk i 45 min – 1 time igjen. Nå er det bare å jobbe ut deigen med litt mel, og lage din pizza!
Ta rømme, og creme fraiche og bland sammen i en bolle. Ha i litt salt og pepper. Trøffelolje, parmesan, sitronsaft og sitronskall blandes inn i miksen, sammen med hakket basilikum. Rør godt. Ferdig!
Topp pizzadeigen med saus og osten. Stek i ovnen til PERFECTION! Topp gjerne med urter, vårløk eller trøffel og nyt!