Quattro Formaggi ++

Mathias sin store favoritt pizza er 4 oster, eller Quattro formaggi som den heter på italiensk. For å gjøre den enda drøyere får du den servert med 6, blåmugg, parmesan, chevre, mozzarella, cheddar og jarlsberg. Råere enn dette får du det ikke.

Pizza med 4 oster
Finn frem

Pizzaovn

Fremgangsmåte

Putt mel og salt i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Hell vannet i et litermål og løs opp gjæren i lunkent vann. Hell vannet med gjær i bollen og elt deigen på lav hastighet i 10 minutter, før du lar den hvile romtemperert under lokk i ca 45 min – 1 time. Strekk ut deigen og form den til en pølse. Del opp deigen i 3 emner og brett hvert deig-emne innover, til du får en deig som ser ut som en ball. Klyp igjen åpningen og putt deigen i en form med litt olivenolje. La deigen heve under lokk i 45 min – 1 time igjen. Nå er det bare å jobbe ut deigen med litt mel, og lage din pizza!

 

Ta rømme, og creme fraiche og bland sammen i en bolle. Ha i litt salt og pepper. Trøffelolje, parmesan, sitronsaft og sitronskall blandes inn i miksen, sammen med hakket basilikum. Rør godt. Ferdig!

 

Topp pizzadeigen med saus og osten. Stek i ovnen til PERFECTION! Topp gjerne med urter, vårløk eller trøffel og nyt!

 

3 porsjoner
2 timer
Ingredienser

DEIG
500g hvetemel
325g kaldt vann
30g vann til å blande med gjær
10g fersk gjær, eller 2g tørrgjær
5g salt

 

SAUS
1 dl rømme
1 dl creme fraiche
Litt salt og pepper
1-2 spiseskjeer trøffelolje
1 ss revet parmesan
1 ss hakket basilikum
Sitronsaft og skall fra en kvart sitron

 

OST
300 g revet mozzarella/cheddar/jarlsberg
50 g revet parmesan
150 g blåmuggost
150 g chevre

Quattro Formaggi ++

Mathias sin store favoritt pizza er 4 oster, eller Quattro formaggi som den heter på italiensk. For å gjøre den enda drøyere får du den servert med 6, blåmugg, parmesan, chevre, mozzarella, cheddar og jarlsberg. Råere enn dette får du det ikke.

Pizza med 4 oster
3 porsjoner
2 timer
Finn frem

Pizzaovn

Ingredienser

DEIG
500g hvetemel
325g kaldt vann
30g vann til å blande med gjær
10g fersk gjær, eller 2g tørrgjær
5g salt

 

SAUS
1 dl rømme
1 dl creme fraiche
Litt salt og pepper
1-2 spiseskjeer trøffelolje
1 ss revet parmesan
1 ss hakket basilikum
Sitronsaft og skall fra en kvart sitron

 

OST
300 g revet mozzarella/cheddar/jarlsberg
50 g revet parmesan
150 g blåmuggost
150 g chevre

Fremgangsmåte

Putt mel og salt i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Hell vannet i et litermål og løs opp gjæren i lunkent vann. Hell vannet med gjær i bollen og elt deigen på lav hastighet i 10 minutter, før du lar den hvile romtemperert under lokk i ca 45 min – 1 time. Strekk ut deigen og form den til en pølse. Del opp deigen i 3 emner og brett hvert deig-emne innover, til du får en deig som ser ut som en ball. Klyp igjen åpningen og putt deigen i en form med litt olivenolje. La deigen heve under lokk i 45 min – 1 time igjen. Nå er det bare å jobbe ut deigen med litt mel, og lage din pizza!

 

Ta rømme, og creme fraiche og bland sammen i en bolle. Ha i litt salt og pepper. Trøffelolje, parmesan, sitronsaft og sitronskall blandes inn i miksen, sammen med hakket basilikum. Rør godt. Ferdig!

 

Topp pizzadeigen med saus og osten. Stek i ovnen til PERFECTION! Topp gjerne med urter, vårløk eller trøffel og nyt!