Pulled pork taco med coleslaw

Her får du Mexikansk mat med fransk metode på grillen. Det tar litt tid, men til gjengjeld gjør det seg omtrent selv. Superenkelt og steike godt!

Pulled pork taco
Finn frem

Kjevle

Fremgangsmåte

Pulled pork
Skjær av svoren på ribba og gni inn tacokrydderet i kjøttet. Legg i en ildfast form og hell olje over så det dekker. Bak på grillen på 150 °C i ca. 2–2 ½ time.

Når ribba er mør, riv kjøttet i biter og stek dem sprø i matolje i stekepannen eller planchaen på grillen. Bland i BBQ-saus og smak til med salt og pepper.

 

Sesamtortillas
Kna mel, salt og vann til en deig, kna den i 2–4 minutter og kjevle ut til 4 mm tykkelse.

Stikk ut ringer med et glass og pensle med sesamolje. Legg to og to sammen med oljesiden mot hverandre, og kjevle disse ut til 10–12 cm i diameter og 2–3 mm tykkelse.

Stek lefsene i en tørr panne. Dra så hver lefse fra hverandre, slik at de blir to tynne lefser. Server eller varm opp ved servering, og hold dem gjerne varme i aluminiumsfolie.

 

Coleslaw
Til coleslaw finsnittes kål og løk og blandes med aïoli/majones og eddik. Smak til med salt og pepper.

Ha litt av coleslaw’n i bunnen av lefsen og legg kjøttet over. Pynt med koriander, rød chili i strimler og limebåt på toppen.

4 porsjoner
2,5 time
Ingredienser

PULLED PORK
1 kg tynnribbe
½ l matolje
2 ss hot taco krydderolje
200 g BBQ saus

SESAMTORTILLAS (12 stk)
300 g hvetemel 1⁄2 ts salt

1⁄2 ts sukker
2,4 dl varmt vann 4 ss sesamolje

COLESLAW

1 dl aïoli eller majones
¼ hodekål
½ løk
1 ss hvitvinseddik
koriander, rød chili i strimler
og limebåter til pynt

Pulled pork taco med coleslaw

Her får du Mexikansk mat med fransk metode på grillen. Det tar litt tid, men til gjengjeld gjør det seg omtrent selv. Superenkelt og steike godt!

Pulled pork taco
4 porsjoner
2,5 time
Finn frem

Kjevle

Ingredienser

PULLED PORK
1 kg tynnribbe
½ l matolje
2 ss hot taco krydderolje
200 g BBQ saus

SESAMTORTILLAS (12 stk)
300 g hvetemel 1⁄2 ts salt

1⁄2 ts sukker
2,4 dl varmt vann 4 ss sesamolje

COLESLAW

1 dl aïoli eller majones
¼ hodekål
½ løk
1 ss hvitvinseddik
koriander, rød chili i strimler
og limebåter til pynt

Fremgangsmåte

Pulled pork
Skjær av svoren på ribba og gni inn tacokrydderet i kjøttet. Legg i en ildfast form og hell olje over så det dekker. Bak på grillen på 150 °C i ca. 2–2 ½ time.

Når ribba er mør, riv kjøttet i biter og stek dem sprø i matolje i stekepannen eller planchaen på grillen. Bland i BBQ-saus og smak til med salt og pepper.

 

Sesamtortillas
Kna mel, salt og vann til en deig, kna den i 2–4 minutter og kjevle ut til 4 mm tykkelse.

Stikk ut ringer med et glass og pensle med sesamolje. Legg to og to sammen med oljesiden mot hverandre, og kjevle disse ut til 10–12 cm i diameter og 2–3 mm tykkelse.

Stek lefsene i en tørr panne. Dra så hver lefse fra hverandre, slik at de blir to tynne lefser. Server eller varm opp ved servering, og hold dem gjerne varme i aluminiumsfolie.

 

Coleslaw
Til coleslaw finsnittes kål og løk og blandes med aïoli/majones og eddik. Smak til med salt og pepper.

Ha litt av coleslaw’n i bunnen av lefsen og legg kjøttet over. Pynt med koriander, rød chili i strimler og limebåt på toppen.