Pulled jackfruit

Veggis pulled pork. Jackfruit er nok et nytt bekjentskap for mange. Det er faktisk verdens største frukt, av sør-asiatisk opprinnelse, derfor får du den stort sett bare på boks. Asia-butikker er vårt beste tips når du skal kjøpe jackfruit. Den har ananaslignende smak, men er litt mildere og ikke så saftig. En ny venn på kjøkkenet, verdt å gjøre seg kjent med. Særlig for de som vil ha et vegetarisk alternativ!

Pulled jackfruit
Fremgangsmåte

Hell laken av jackfruiten og skyll bitene godt. Kutt av den harde trekanten innerst på hver bit. Tenk ananas så skjønner du hva vi mener – dette er nemlig fra stilken, og kan kastes.

Ha jackfruit og rub i en bolle, og bland alt godt sammen slik at all frukten dekkes av krydder. Varm olje i en gryte, ha i blandingen og la det surre et par minutter. Ha i barbecue-saus og vann. La alt koke opp, legg på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 20–25 minutter eller til frukten begynner å bli mør.

Resten av BBQ-sausen er en fin backup i tilfelle du trenger litt mer, slik at det ikke blir tørrstekt. Siste finish gjør du på grillen. Legg jack- fruiten i en ildfast form og grill på direkte varme på 170–180 i °C i 20 minutter. Mens du griller drar du fruktkjøttet i strimler med to gafler, nesten som med «pulled pork».

Tips: Dette er en kanon erstatning for kjøtteternes «pulled pork». Grisegodt på pizza, i burger, til taco og så videre. Her kan du teste de forskjellige rubene og BBQ-sausene våre og variere smaken fra gang til gang.

4 porsjoner
45 min
Ingredienser

1 boks young green jackfruit
4 ss med din favoritt rub – Vår favoritt er Adobo-rub
Stekeolje
1⁄2–2 dl BBQ saus
1 dl vann

Pulled jackfruit

Veggis pulled pork. Jackfruit er nok et nytt bekjentskap for mange. Det er faktisk verdens største frukt, av sør-asiatisk opprinnelse, derfor får du den stort sett bare på boks. Asia-butikker er vårt beste tips når du skal kjøpe jackfruit. Den har ananaslignende smak, men er litt mildere og ikke så saftig. En ny venn på kjøkkenet, verdt å gjøre seg kjent med. Særlig for de som vil ha et vegetarisk alternativ!

Pulled jackfruit
4 porsjoner
45 min
Ingredienser

1 boks young green jackfruit
4 ss med din favoritt rub – Vår favoritt er Adobo-rub
Stekeolje
1⁄2–2 dl BBQ saus
1 dl vann

Fremgangsmåte

Hell laken av jackfruiten og skyll bitene godt. Kutt av den harde trekanten innerst på hver bit. Tenk ananas så skjønner du hva vi mener – dette er nemlig fra stilken, og kan kastes.

Ha jackfruit og rub i en bolle, og bland alt godt sammen slik at all frukten dekkes av krydder. Varm olje i en gryte, ha i blandingen og la det surre et par minutter. Ha i barbecue-saus og vann. La alt koke opp, legg på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 20–25 minutter eller til frukten begynner å bli mør.

Resten av BBQ-sausen er en fin backup i tilfelle du trenger litt mer, slik at det ikke blir tørrstekt. Siste finish gjør du på grillen. Legg jack- fruiten i en ildfast form og grill på direkte varme på 170–180 i °C i 20 minutter. Mens du griller drar du fruktkjøttet i strimler med to gafler, nesten som med «pulled pork».

Tips: Dette er en kanon erstatning for kjøtteternes «pulled pork». Grisegodt på pizza, i burger, til taco og så videre. Her kan du teste de forskjellige rubene og BBQ-sausene våre og variere smaken fra gang til gang.