Pizza Bianca

Pizza er en av våre favorittretter. Da snakker vi ikke om frossenpizza, men den hjemmelagde italienske pizzaen med tynn bunn. Det eneste du trenger for å få til dette er en god grill som blir skikkelig varm, og en pizzastein. Har du en egen pizzagrill blir det jo helt perfekt, men en vanlig grill holder i massevis – så lenge den er glovarm.

Pizza Bianca

Fremgangsmåte

Lag deigen ved å mikse alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i 10 minutter på lav hastighet. Rull deigen til en pølse og kutt i biter på ca. 50 g. Rull dem til boller og legg på et stekebrett til hviling i ca. 15 minutter, slik at de blir lettere å kjevle ut.

 

Hvis pizzaemnene ikke skal brukes med en gang, oppbevares de i kjøleskap med et lett fuktig kjøkkenklede. Emnene kan fint lages et par dager før de skal serveres. Når pizzaemnene skal serveres rulles de først flate, så smører du på crème fraîche, ost og det garnityret du ønsker før du steker pizzaen din på 300 °C på en pizzastein til den er gyllen.

 

Forslag til digg garnityr

Revet jarlsbergost, bøffel mozzarella, blåmuggost, parmesan, chèvre, spekeskinke, kokt skinke, rødløk, sterk pølse, kapers, og ferske urter som basilikum og oregano.

4 porsjoner
1 time

Ingredienser

6 dl lunkent vann
1⁄4 pakke (12,5 g) fersk gjær (ev. 3 g tørrgjær)
1 1⁄2 ss sukker
1 dl god olivenolje
1 kg hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
300 g crème fraîche

Pizza Bianca

Pizza er en av våre favorittretter. Da snakker vi ikke om frossenpizza, men den hjemmelagde italienske pizzaen med tynn bunn. Det eneste du trenger for å få til dette er en god grill som blir skikkelig varm, og en pizzastein. Har du en egen pizzagrill blir det jo helt perfekt, men en vanlig grill holder i massevis – så lenge den er glovarm.

Pizza Bianca
4 porsjoner
1 time

Ingredienser

6 dl lunkent vann
1⁄4 pakke (12,5 g) fersk gjær (ev. 3 g tørrgjær)
1 1⁄2 ss sukker
1 dl god olivenolje
1 kg hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
300 g crème fraîche

Fremgangsmåte

Lag deigen ved å mikse alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i 10 minutter på lav hastighet. Rull deigen til en pølse og kutt i biter på ca. 50 g. Rull dem til boller og legg på et stekebrett til hviling i ca. 15 minutter, slik at de blir lettere å kjevle ut.

 

Hvis pizzaemnene ikke skal brukes med en gang, oppbevares de i kjøleskap med et lett fuktig kjøkkenklede. Emnene kan fint lages et par dager før de skal serveres. Når pizzaemnene skal serveres rulles de først flate, så smører du på crème fraîche, ost og det garnityret du ønsker før du steker pizzaen din på 300 °C på en pizzastein til den er gyllen.

 

Forslag til digg garnityr

Revet jarlsbergost, bøffel mozzarella, blåmuggost, parmesan, chèvre, spekeskinke, kokt skinke, rødløk, sterk pølse, kapers, og ferske urter som basilikum og oregano.