Hvetetortilla

En tortilla er en lefse lagd av mais eller hvete. Den er hovedbestanddelen i all taco, og kan serveres fersk, deles opp i tre- kanter og friteres til chips (sprø eller fluffy), tørkes til skjell eller behandles på mange andre måter.

Hvetetortilla
Finn frem

Kjevle

Fremgangsmåte

Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min.

Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.

Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler og stek dem på pizzastein på grillen på medium varme på begge sider til gyllen- brune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side. Holdes varme eller pakkes godt inn og serveres senere.

4 porsjoner
40 min
Ingredienser

20 små eller 10 store lefser

225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g romtemperert meierismør
1 dl lunkent vann

Hvetetortilla

En tortilla er en lefse lagd av mais eller hvete. Den er hovedbestanddelen i all taco, og kan serveres fersk, deles opp i tre- kanter og friteres til chips (sprø eller fluffy), tørkes til skjell eller behandles på mange andre måter.

Hvetetortilla
4 porsjoner
40 min
Finn frem

Kjevle

Ingredienser

20 små eller 10 store lefser

225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g romtemperert meierismør
1 dl lunkent vann

Fremgangsmåte

Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min.

Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.

Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler og stek dem på pizzastein på grillen på medium varme på begge sider til gyllen- brune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side. Holdes varme eller pakkes godt inn og serveres senere.