Hvetetortilla
En tortilla er en lefse lagd av mais eller hvete. Den er hovedbestanddelen i all taco, og kan serveres fersk, deles opp i tre- kanter og friteres til chips (sprø eller fluffy), tørkes til skjell eller behandles på mange andre måter.
Finn frem
Kjevle
Fremgangsmåte
Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min.
Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.
Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler og stek dem på pizzastein på grillen på medium varme på begge sider til gyllen- brune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side. Holdes varme eller pakkes godt inn og serveres senere.
Ingredienser
20 små eller 10 store lefser
225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g romtemperert meierismør
1 dl lunkent vann
Hvetetortilla
En tortilla er en lefse lagd av mais eller hvete. Den er hovedbestanddelen i all taco, og kan serveres fersk, deles opp i tre- kanter og friteres til chips (sprø eller fluffy), tørkes til skjell eller behandles på mange andre måter.
Finn frem
Kjevle
Ingredienser
20 små eller 10 store lefser
225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g romtemperert meierismør
1 dl lunkent vann
Fremgangsmåte
Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min.
Del deigen i 20 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.
Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler og stek dem på pizzastein på grillen på medium varme på begge sider til gyllen- brune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side. Holdes varme eller pakkes godt inn og serveres senere.