Hummus med crispy salat
Kjempegodt og fresht tilbehør til grillmaten, som er enkelt og lage og som passer til både kjøtt, fisk og veggis.
Finn frem
Stavmixer/Blender
Fremgangsmåte
Hell vannet av kikertene og ta halvparten sammen med hvitløk , olivenolje og litt vann (for at ting skal gå rundt) i en bolle – og kjør med stavmikser til en fin puré.
Smak til med salt og pepper. Legg i en ring på et fat. Dryss over litt cayennepepper.
Bland resten av kikertene med terninger av avokado og tomater, finhakket chili (uten frø) og rødløk samt grovhakket persille. Vend inn friskpresset sitron, olivenolje, salt og pepper. Legg salaten i midten av kikertpureen. Del granateplet i to og kakk med en skje på skallet, slik at frøene drysser ned over salaten.
Ingredienser
KIKERTPURÉ
1⁄2 kg kikerter på glass (ferdig kokte, hell av vann og skyll)
3 fedd hvitløk
1⁄2 dl olivenolje
1 ts cayennepepper
SALAT:
1 rød chili
1 rødløk
3 tomater
2 avokado
1 bunt persille
1 sitron
4 ss olivenolje
1 granateple
Hummus med crispy salat
Kjempegodt og fresht tilbehør til grillmaten, som er enkelt og lage og som passer til både kjøtt, fisk og veggis.
Finn frem
Stavmixer/Blender
Ingredienser
KIKERTPURÉ
1⁄2 kg kikerter på glass (ferdig kokte, hell av vann og skyll)
3 fedd hvitløk
1⁄2 dl olivenolje
1 ts cayennepepper
SALAT:
1 rød chili
1 rødløk
3 tomater
2 avokado
1 bunt persille
1 sitron
4 ss olivenolje
1 granateple
Fremgangsmåte
Hell vannet av kikertene og ta halvparten sammen med hvitløk , olivenolje og litt vann (for at ting skal gå rundt) i en bolle – og kjør med stavmikser til en fin puré.
Smak til med salt og pepper. Legg i en ring på et fat. Dryss over litt cayennepepper.
Bland resten av kikertene med terninger av avokado og tomater, finhakket chili (uten frø) og rødløk samt grovhakket persille. Vend inn friskpresset sitron, olivenolje, salt og pepper. Legg salaten i midten av kikertpureen. Del granateplet i to og kakk med en skje på skallet, slik at frøene drysser ned over salaten.