Hummus med crispy salat

Kjempegodt og fresht tilbehør til grillmaten, som er enkelt og lage og som passer til både kjøtt, fisk og veggis.

Hummus med crispy salat

Finn frem

Stavmixer/Blender

Fremgangsmåte

Hell vannet av kikertene og ta halvparten sammen med hvitløk , olivenolje og litt vann (for at ting skal gå rundt) i en bolle – og kjør med stavmikser til en fin puré.

Smak til med salt og pepper. Legg i en ring på et fat. Dryss over litt cayennepepper.

Bland resten av kikertene med terninger av avokado og tomater, finhakket chili (uten frø) og rødløk samt grovhakket persille. Vend inn friskpresset sitron, olivenolje, salt og pepper. Legg salaten i midten av kikertpureen. Del granateplet i to og kakk med en skje på skallet, slik at frøene drysser ned over salaten.

4 porsjoner
20 min

Ingredienser

KIKERTPURÉ
1⁄2 kg kikerter på glass (ferdig kokte, hell av vann og skyll)
3 fedd hvitløk
1⁄2 dl olivenolje
1 ts cayennepepper

 

SALAT:
1 rød chili
1 rødløk
3 tomater
2 avokado
1 bunt persille
1 sitron
4 ss olivenolje
1 granateple

Hummus med crispy salat

Kjempegodt og fresht tilbehør til grillmaten, som er enkelt og lage og som passer til både kjøtt, fisk og veggis.

Hummus med crispy salat
4 porsjoner
20 min

Finn frem

Stavmixer/Blender

Ingredienser

KIKERTPURÉ
1⁄2 kg kikerter på glass (ferdig kokte, hell av vann og skyll)
3 fedd hvitløk
1⁄2 dl olivenolje
1 ts cayennepepper

 

SALAT:
1 rød chili
1 rødløk
3 tomater
2 avokado
1 bunt persille
1 sitron
4 ss olivenolje
1 granateple

Fremgangsmåte

Hell vannet av kikertene og ta halvparten sammen med hvitløk , olivenolje og litt vann (for at ting skal gå rundt) i en bolle – og kjør med stavmikser til en fin puré.

Smak til med salt og pepper. Legg i en ring på et fat. Dryss over litt cayennepepper.

Bland resten av kikertene med terninger av avokado og tomater, finhakket chili (uten frø) og rødløk samt grovhakket persille. Vend inn friskpresset sitron, olivenolje, salt og pepper. Legg salaten i midten av kikertpureen. Del granateplet i to og kakk med en skje på skallet, slik at frøene drysser ned over salaten.