Grillet laks med vannmelon og feta

Lynrask og sommerlig lakserett med grillet vannmelon. Ja du hørte rett, du kan nemlig grille melonen, og topper du det med grillet sitronjuice og fetaost når det hele en ny dimensjon. Alt på 15 minutter!

Grillet laks med vannmelon
Fremgangsmåte

Bland alt til harissakrydderet i en skål.

Kutt laksefilet i fire porsjoner. Krydre med salt og litt av harissakrydderet. Grill på begge sider. Kutt vannmelon i skiver og del deretter i fire. Legg også disse på grillen sammen med laksen. Del sitronene i to – og grill disse også.

Hell yoghurten over i en skål med resten av harissakrydderet.

Legg de grillede vannmelonskivene på et fat med fisken oppå. Dryss over finkuttet vårløk, fetaost som du bare knuser lett med hendene, olivenolje, juicen fra de grillede sitronene og pinjekjerner.

Server fisk og vannmelon fra fat med harissa- yoghurt på siden.

4 porsjoner
15 min
Ingredienser

700 g laksefilet
1⁄4 vannmelon
2 sitroner

3 vårløk
150 g fetaost
litt olivenolje
2 ss pinjekjerner

2 dl matyoghurt

HARISSAKRYDDER
2 ss olje
1 ts karve
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts malt paprika
1 ss chili flakes
1 ss fersk mynte

Grillet laks med vannmelon og feta

Lynrask og sommerlig lakserett med grillet vannmelon. Ja du hørte rett, du kan nemlig grille melonen, og topper du det med grillet sitronjuice og fetaost når det hele en ny dimensjon. Alt på 15 minutter!

Grillet laks med vannmelon
4 porsjoner
15 min
Ingredienser

700 g laksefilet
1⁄4 vannmelon
2 sitroner

3 vårløk
150 g fetaost
litt olivenolje
2 ss pinjekjerner

2 dl matyoghurt

HARISSAKRYDDER
2 ss olje
1 ts karve
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts malt paprika
1 ss chili flakes
1 ss fersk mynte

Fremgangsmåte

Bland alt til harissakrydderet i en skål.

Kutt laksefilet i fire porsjoner. Krydre med salt og litt av harissakrydderet. Grill på begge sider. Kutt vannmelon i skiver og del deretter i fire. Legg også disse på grillen sammen med laksen. Del sitronene i to – og grill disse også.

Hell yoghurten over i en skål med resten av harissakrydderet.

Legg de grillede vannmelonskivene på et fat med fisken oppå. Dryss over finkuttet vårløk, fetaost som du bare knuser lett med hendene, olivenolje, juicen fra de grillede sitronene og pinjekjerner.

Server fisk og vannmelon fra fat med harissa- yoghurt på siden.