Grillet betesalat med chevre, lammefilet og pepperrotkrem

Hva smaker vel bedre enn en kjapp og enkel lammemiddag på grillen med grillede beter som er glasert med honning. Toppet med pekannøtter og pepperrotkrem.

Grillet lammefilet og beter
Fremgangsmåte

Kok betene møre i godt saltet vann. Litt avhengig av størrelse tar dette 20-60 min. Du kan også fint bruke forkokte beter. Skrell og kutt i 2 cm tykke skiver. Pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper før de grilles på direkte varme til en fin gylden karamellisert yte.

 

Pisk rømme i en kjøkkenmaskin på høy hastighet til den blir stiv og luftig. Vend i revet fersk pepperrot og smak til med salt, pepper og sitron.

 

Krydre lammefiletene med salt og pepper før de grilles på direkte varme. Dersom filetene er små blir de mest sannsynlig ferdig på direkte varme, men er de av den større sorten kan nok noen minutter på indirekte varme som feks på hvilehyllen være nødvendig. Mål temperatur er 56-58 grader ferdig hvilt. Husk at temperaturen stiger noen grader etter at du tar de av varmen, så ta de av på ca 50-53 grader. Da blir det perfekt rosa!

 

Mens lammet hviler blander du de grillede betene i en bolle med finhakket timian, honning og skiver med sjalottløk. Legg opp betene på et fat med hakkede pekannøtter og persille. Topp med pepperrotkrem, biter med chevre og perfekt grillet lammefilet.

 

NYT!

4 porsjoner
30 min
Ingredienser

600 g lammefilet

500 g rødbeter

500 g gulbeter

2 stk sjalottløk

1 bunt timian

2 ss acacia honning

100 g chevre

Salt og pepper

50 g pekannøtter

150 g seterrømme

3 ss revet pepperrot

1 bunt bladpersille

Grillet betesalat med chevre, lammefilet og pepperrotkrem

Hva smaker vel bedre enn en kjapp og enkel lammemiddag på grillen med grillede beter som er glasert med honning. Toppet med pekannøtter og pepperrotkrem.

Grillet lammefilet og beter
4 porsjoner
30 min
Ingredienser

600 g lammefilet

500 g rødbeter

500 g gulbeter

2 stk sjalottløk

1 bunt timian

2 ss acacia honning

100 g chevre

Salt og pepper

50 g pekannøtter

150 g seterrømme

3 ss revet pepperrot

1 bunt bladpersille

Fremgangsmåte

Kok betene møre i godt saltet vann. Litt avhengig av størrelse tar dette 20-60 min. Du kan også fint bruke forkokte beter. Skrell og kutt i 2 cm tykke skiver. Pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper før de grilles på direkte varme til en fin gylden karamellisert yte.

 

Pisk rømme i en kjøkkenmaskin på høy hastighet til den blir stiv og luftig. Vend i revet fersk pepperrot og smak til med salt, pepper og sitron.

 

Krydre lammefiletene med salt og pepper før de grilles på direkte varme. Dersom filetene er små blir de mest sannsynlig ferdig på direkte varme, men er de av den større sorten kan nok noen minutter på indirekte varme som feks på hvilehyllen være nødvendig. Mål temperatur er 56-58 grader ferdig hvilt. Husk at temperaturen stiger noen grader etter at du tar de av varmen, så ta de av på ca 50-53 grader. Da blir det perfekt rosa!

 

Mens lammet hviler blander du de grillede betene i en bolle med finhakket timian, honning og skiver med sjalottløk. Legg opp betene på et fat med hakkede pekannøtter og persille. Topp med pepperrotkrem, biter med chevre og perfekt grillet lammefilet.

 

NYT!