Grillbakt søtpotet

Søtpoteter har blitt skikkelig populært de siste årene. Vi elsker bakt søtpotet. Hans-Kristian og Tors familier er jo store potetbønder i Hedmark – disse gutta er fôra opp på bakt mandelpotet hver fredag. Vi krysser fingrene for at Flyings stor- familie går i gang med søtpotetdyrking så snart de får smaken på denne delikatessen.

Grillbakt søtpotet
Fremgangsmåte

Varm grillen til 220 °C og legg søtpotetene med skall på indirekte varme.

Riv ost, finhakk gressløk og chili, sprøstek bacon i woken eller i stekepannen/platen på grillen, og ha det deretter over i en skål med litt papir i bunn.

Sjekk om potene er møre med et knivstikk etter ca. 45 minutter, hvor lang tid det tar er avhengig av hvor store potetene er. Når søtpotetene er møre er de klare for servering. Lag et kryssnitt i poteten og ha i en skive med hvitløkssmør, litt ost, bacon, chili og gressløk.

Server.

porsjoner
Ingredienser

4 stk søtpotet
100 g ternet bacon
100 g seterrømme
1 bunt gressløk
1 rød chili
100 g comté eller annen god fast ost
100 g hvitløkssmør

Grillbakt søtpotet

Søtpoteter har blitt skikkelig populært de siste årene. Vi elsker bakt søtpotet. Hans-Kristian og Tors familier er jo store potetbønder i Hedmark – disse gutta er fôra opp på bakt mandelpotet hver fredag. Vi krysser fingrene for at Flyings stor- familie går i gang med søtpotetdyrking så snart de får smaken på denne delikatessen.

Grillbakt søtpotet
porsjoner
Ingredienser

4 stk søtpotet
100 g ternet bacon
100 g seterrømme
1 bunt gressløk
1 rød chili
100 g comté eller annen god fast ost
100 g hvitløkssmør

Fremgangsmåte

Varm grillen til 220 °C og legg søtpotetene med skall på indirekte varme.

Riv ost, finhakk gressløk og chili, sprøstek bacon i woken eller i stekepannen/platen på grillen, og ha det deretter over i en skål med litt papir i bunn.

Sjekk om potene er møre med et knivstikk etter ca. 45 minutter, hvor lang tid det tar er avhengig av hvor store potetene er. Når søtpotetene er møre er de klare for servering. Lag et kryssnitt i poteten og ha i en skive med hvitløkssmør, litt ost, bacon, chili og gressløk.

Server.