Focaccia

Focaccia er populært, og med god grunn. Veldig godt og enkelt å lage – der har du svaret. Passer til så mye, likes av så mange. Dette er en litt annen variant enn du vanligvis møter, med lite gjær og en ganske flytende deig. Snadder!

Focaccia på grillen
Finn frem

Brødform/ildfast form

Kjøkkenmaskin

Fremgangsmåte

Bland romtemperert vann og gjær, tilsett mel og salt og la dette stå og heve i 30 minutter. Elt deigen i 5 minutter for hånd. Bruk litt mel på fingrene og i deigen for at det ikke skal henge seg fast. Ha bakepapir og litt olivenolje i formen og legg deigen oppi. Hell over olivenolje og la formen stå lunt i 1–11⁄2 time til den er hevet til dobbel størrelse. Forvarm grillen til 220 °C. Grill på indirekte varme i ca. 30 minutter til focacciaen er gyllen. Husk at steketiden varierer etter hvor stor form du har, og hvor høy deigen er.

Tips: For å gi din focaccia den smaken du liker best kan du bruke de fleste urter og aromatiske grønnsaker i deigen, og på toppen. Rosmarin og løk er én vinner, mens kapers og oregano er en annen. Har du god tid kan du gjerne lage deigen dagen før og la den stå og heve i kjøleskapet natten over. Server gjerne med majoneser eller aioli.

 

8-10 porsjoner
2 timer
Ingredienser

5 dl vann
500 g hvetemel
5 g gjær
2 ss akasiehonning 10 g salt
2 dl olivenolje

Focaccia

Focaccia er populært, og med god grunn. Veldig godt og enkelt å lage – der har du svaret. Passer til så mye, likes av så mange. Dette er en litt annen variant enn du vanligvis møter, med lite gjær og en ganske flytende deig. Snadder!

Focaccia på grillen
8-10 porsjoner
2 timer
Finn frem

Brødform/ildfast form

Kjøkkenmaskin

Ingredienser

5 dl vann
500 g hvetemel
5 g gjær
2 ss akasiehonning 10 g salt
2 dl olivenolje

Fremgangsmåte

Bland romtemperert vann og gjær, tilsett mel og salt og la dette stå og heve i 30 minutter. Elt deigen i 5 minutter for hånd. Bruk litt mel på fingrene og i deigen for at det ikke skal henge seg fast. Ha bakepapir og litt olivenolje i formen og legg deigen oppi. Hell over olivenolje og la formen stå lunt i 1–11⁄2 time til den er hevet til dobbel størrelse. Forvarm grillen til 220 °C. Grill på indirekte varme i ca. 30 minutter til focacciaen er gyllen. Husk at steketiden varierer etter hvor stor form du har, og hvor høy deigen er.

Tips: For å gi din focaccia den smaken du liker best kan du bruke de fleste urter og aromatiske grønnsaker i deigen, og på toppen. Rosmarin og løk er én vinner, mens kapers og oregano er en annen. Har du god tid kan du gjerne lage deigen dagen før og la den stå og heve i kjøleskapet natten over. Server gjerne med majoneser eller aioli.