Flottis med kottis

Nakkekottiser er en av de mest populære ingrediensene å grille. Det er billig og smakfullt, og inneholder en del fett som også gjør det saftig og godt. Ofte marineres kottiser i søte sauser og har dermed en tendens til å bli litt svidd, men i denne varianten bruker vi en rub. Vi griller mest på indirekte lav varme, før vi griller kjapt på direkte varme med en røkt eple BBQ-saus mot slutten.

Design-uten-navn-19-1

Finn frem

Stavmixer/Blender
Røykespon/chips

Fremgangsmåte

Fyr opp grillen og klargjør den for røyking.

Legg eplene på indirekte varme og varmrøyk til de blir myke, ca. 30 minutter på 180–200 °C. Grillen kan gjerne ha lavere temperatur, da må eplene grilles over lengre tid og du får mer røyksmak.

Fjern eplekjernen, kutt eplene i biter og ha i en gryte med sukker, eplesidereddik, litt salt og kvernet sort pepper. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Miks alt i en blender eller bruk stavmikser til du får en fin og glatt puré. Smak til med salt og godt med sort pepper.

Lag The Rendezvous rub, og strø et jevnt lag rub på begge sider av svinekotelettene. Sett grillen på 120 °C, legg kotelettene rett på grillristen på indirekte varme og la dem ligge i ca. 20 minutter. Har du mulighet til å røyke dem med litt røykespon i disse 20 minuttene, så gir det en ekstra piff. Grill nakkekotelettene et par minutter på begge sider på 200 °C og smør på BBQ-sausen rett før servering.

4 porsjoner
60 min

Ingredienser

8 nakkekoteletter

THE RENDEZVOUS RUB
2 ss paprika
1 ss hvitløkspulver
1 ss chilipulver
1 ss sort pepper
1 ss sennepsfrø
1 ts oregano
1 ts timian
1 ts allehånde
1 knivsodd korianderfrø
1 knivsodd korianderpulver

RØKT EPLE BBQ SAUS
4 Granny Smith-epler
150 g brun farin
11⁄2 dl eplesidereddik (ev. annen hvit eddik)
Salt og pepper

Flottis med kottis

Nakkekottiser er en av de mest populære ingrediensene å grille. Det er billig og smakfullt, og inneholder en del fett som også gjør det saftig og godt. Ofte marineres kottiser i søte sauser og har dermed en tendens til å bli litt svidd, men i denne varianten bruker vi en rub. Vi griller mest på indirekte lav varme, før vi griller kjapt på direkte varme med en røkt eple BBQ-saus mot slutten.

Design-uten-navn-19-1
4 porsjoner
60 min

Finn frem

Stavmixer/Blender
Røykespon/chips

Ingredienser

8 nakkekoteletter

THE RENDEZVOUS RUB
2 ss paprika
1 ss hvitløkspulver
1 ss chilipulver
1 ss sort pepper
1 ss sennepsfrø
1 ts oregano
1 ts timian
1 ts allehånde
1 knivsodd korianderfrø
1 knivsodd korianderpulver

RØKT EPLE BBQ SAUS
4 Granny Smith-epler
150 g brun farin
11⁄2 dl eplesidereddik (ev. annen hvit eddik)
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Fyr opp grillen og klargjør den for røyking.

Legg eplene på indirekte varme og varmrøyk til de blir myke, ca. 30 minutter på 180–200 °C. Grillen kan gjerne ha lavere temperatur, da må eplene grilles over lengre tid og du får mer røyksmak.

Fjern eplekjernen, kutt eplene i biter og ha i en gryte med sukker, eplesidereddik, litt salt og kvernet sort pepper. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Miks alt i en blender eller bruk stavmikser til du får en fin og glatt puré. Smak til med salt og godt med sort pepper.

Lag The Rendezvous rub, og strø et jevnt lag rub på begge sider av svinekotelettene. Sett grillen på 120 °C, legg kotelettene rett på grillristen på indirekte varme og la dem ligge i ca. 20 minutter. Har du mulighet til å røyke dem med litt røykespon i disse 20 minuttene, så gir det en ekstra piff. Grill nakkekotelettene et par minutter på begge sider på 200 °C og smør på BBQ-sausen rett før servering.