Flyings entrecôte-burger
Her får du vår helt sinnsyke entrecôte-burger med briochebrød, parmesanmajones, stekt shitakesopp og løk, og hjemmelaget fries. Råere enn dette blir det nok ikke. Helt magisk!
Finn frem
Grillmatte
Fremgangsmåte
Start med å kverne entrecôte dersom du lager burgeren selv og form 4 fine burgere av farsen. Bruker du ferdig kan du hoppe rett til parmesan majonesen. Bland den ferdige majonesbasen med litt mere dijon, sherry eddik, noen dråper Worchester saus og den reve parmesanen. Smak til med salt og pepper.
Legg en ring av revet parmesan på grillmatte, ca 5 mm tykk og 10 cm bred. Når osten er smeltet og du ser at den begynner å bli gylden snur du den med en stekespade. Gjenta prosessen og løft oste chipsen av og la den tørke på en tallerken med kjøkkenpapir under. Ta gjerne en titt på filmen i linken under hvis du er usikker.
Kutt bakepoteten i 1 x 1 cm tykke stenger. Skyll poteten godt i rennende vann i 10 minutter. Kok de deretter forsiktig til de begynner å bli møre og tørk av mest mulig av vannet. Pass på at de ikke blir kokt helt ferdig. Sett en liten kjele på sidebrenneren og varm opp oljen til 170-180 grader.
Friter poteten til de blir gyldne, og gjerne litt og litt av gangen hvis du ikke har en stor og bred kjele. Når de er ferdige legger du de på kjøkkenpapir så de tørker av seg litt av fettet og krydrer med salt og pepper. Selve fritteringen er best å gjøre helt til slutt rett før servering.
Skrell og kutt løk i skiver, og rens soppen og kutt den i passe store biter. Stek soppen først på høy varme i MGS pannen på grillen. Når den er ferdig tar du den ut av pannen og steker løken gyllen og myk i smøret. Bland sopp løk og smak til med soya, saften av 1/2 sitron og 1 liten t-skje sukker for å få fram den ekstra god smaken av grønnsakene.
Grill burgerene etter eget ønske, men bruker du flott kjøtt som vi har gjort er det fy fy og steke de mere en medium. Legg opp burgere med passe parmesan majones og server med hjemmelage fries. Mmmm.
Ingredienser
800 g kvernet entrecôte eller lignende (kan bruke kjøttdeig/karbonadedeig om ønskelig)
4 brioche hamburgerbrød
4 blader salat, isberg crisp eller hjertesalat
100 g parmesan til parmesan chips
SOPP & LØK
2 rødløk
150 gr shitakesopp
0,5 dl soyasaus
50 gr smør
1/2 sitron
PARMESAN MAJONES
1 dl majones
1 ts dijonsennep
1 ts sherry eddik (eller annen eddik)
Noen dråper Worchester saus
50 gr parmesan
POMMES FRITES
4 store bakepoteter
Olje til frittering
Flyings entrecôte-burger
Her får du vår helt sinnsyke entrecôte-burger med briochebrød, parmesanmajones, stekt shitakesopp og løk, og hjemmelaget fries. Råere enn dette blir det nok ikke. Helt magisk!
Finn frem
Grillmatte
Ingredienser
800 g kvernet entrecôte eller lignende (kan bruke kjøttdeig/karbonadedeig om ønskelig)
4 brioche hamburgerbrød
4 blader salat, isberg crisp eller hjertesalat
100 g parmesan til parmesan chips
SOPP & LØK
2 rødløk
150 gr shitakesopp
0,5 dl soyasaus
50 gr smør
1/2 sitron
PARMESAN MAJONES
1 dl majones
1 ts dijonsennep
1 ts sherry eddik (eller annen eddik)
Noen dråper Worchester saus
50 gr parmesan
POMMES FRITES
4 store bakepoteter
Olje til frittering
Fremgangsmåte
Start med å kverne entrecôte dersom du lager burgeren selv og form 4 fine burgere av farsen. Bruker du ferdig kan du hoppe rett til parmesan majonesen. Bland den ferdige majonesbasen med litt mere dijon, sherry eddik, noen dråper Worchester saus og den reve parmesanen. Smak til med salt og pepper.
Legg en ring av revet parmesan på grillmatte, ca 5 mm tykk og 10 cm bred. Når osten er smeltet og du ser at den begynner å bli gylden snur du den med en stekespade. Gjenta prosessen og løft oste chipsen av og la den tørke på en tallerken med kjøkkenpapir under. Ta gjerne en titt på filmen i linken under hvis du er usikker.
Kutt bakepoteten i 1 x 1 cm tykke stenger. Skyll poteten godt i rennende vann i 10 minutter. Kok de deretter forsiktig til de begynner å bli møre og tørk av mest mulig av vannet. Pass på at de ikke blir kokt helt ferdig. Sett en liten kjele på sidebrenneren og varm opp oljen til 170-180 grader.
Friter poteten til de blir gyldne, og gjerne litt og litt av gangen hvis du ikke har en stor og bred kjele. Når de er ferdige legger du de på kjøkkenpapir så de tørker av seg litt av fettet og krydrer med salt og pepper. Selve fritteringen er best å gjøre helt til slutt rett før servering.
Skrell og kutt løk i skiver, og rens soppen og kutt den i passe store biter. Stek soppen først på høy varme i MGS pannen på grillen. Når den er ferdig tar du den ut av pannen og steker løken gyllen og myk i smøret. Bland sopp løk og smak til med soya, saften av 1/2 sitron og 1 liten t-skje sukker for å få fram den ekstra god smaken av grønnsakene.
Grill burgerene etter eget ønske, men bruker du flott kjøtt som vi har gjort er det fy fy og steke de mere en medium. Legg opp burgere med passe parmesan majones og server med hjemmelage fries. Mmmm.