Dampede blåskjell på grillen
Noe som er fantastisk enkelt å lage på grillen er dampede blåskjell. Ta dette med deg neste gang du skal på grillfest i parken eller på stranden, så tipper vi det er mange som blir imponert.
Finn frem
Aluminiumsfolie
Fremgangsmåte
Forvarm grillen til 250 °C. Legg fire doble ark alufolie på bordet, og lag en opphøyd kant på alle sider. Skyll blåskjellene og fordel utover de fire aluskålene. Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille og fordel utover blåskjellene. Hell hvitvinen over og lukk folien slik at innpakningen blir så tett som mulig, ta gjerne ristetesten, så ser du om det er tett.
Sett blåskjellpakkene på grillen og la de stå under lokk i 6–7 minutter før du sjekker. Når blåskjellene har åpnet seg er de klare. Rist gjerne litt for å fordele plass og varme til blåskjellene. Server blåskjellene. Spis!
Tips: Server gjerne focaccia og aioli til, for ikke å snakke om hvitvin 😉
Ingredienser
1 kg blåskjell
1 dl hvitvin
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 liten bunt bladpersille
Dampede blåskjell på grillen
Noe som er fantastisk enkelt å lage på grillen er dampede blåskjell. Ta dette med deg neste gang du skal på grillfest i parken eller på stranden, så tipper vi det er mange som blir imponert.
Finn frem
Aluminiumsfolie
Ingredienser
1 kg blåskjell
1 dl hvitvin
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 liten bunt bladpersille
Fremgangsmåte
Forvarm grillen til 250 °C. Legg fire doble ark alufolie på bordet, og lag en opphøyd kant på alle sider. Skyll blåskjellene og fordel utover de fire aluskålene. Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille og fordel utover blåskjellene. Hell hvitvinen over og lukk folien slik at innpakningen blir så tett som mulig, ta gjerne ristetesten, så ser du om det er tett.
Sett blåskjellpakkene på grillen og la de stå under lokk i 6–7 minutter før du sjekker. Når blåskjellene har åpnet seg er de klare. Rist gjerne litt for å fordele plass og varme til blåskjellene. Server blåskjellene. Spis!
Tips: Server gjerne focaccia og aioli til, for ikke å snakke om hvitvin 😉