Dampede blåskjell på grillen

Noe som er fantastisk enkelt å lage på grillen er dampede blåskjell. Ta dette med deg neste gang du skal på grillfest i parken eller på stranden, så tipper vi det er mange som blir imponert.

Blåskjell på grillen

Finn frem

Aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

Forvarm grillen til 250 °C. Legg fire doble ark alufolie på bordet, og lag en opphøyd kant på alle sider. Skyll blåskjellene og fordel utover de fire aluskålene. Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille og fordel utover blåskjellene. Hell hvitvinen over og lukk folien slik at innpakningen blir så tett som mulig, ta gjerne ristetesten, så ser du om det er tett.

Sett blåskjellpakkene på grillen og la de stå under lokk i 6–7 minutter før du sjekker. Når blåskjellene har åpnet seg er de klare. Rist gjerne litt for å fordele plass og varme til blåskjellene. Server blåskjellene. Spis!

 

Tips: Server gjerne focaccia og aioli til, for ikke å snakke om hvitvin 😉

4 porsjoner
10 min

Ingredienser

1 kg blåskjell
1 dl hvitvin
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 liten bunt bladpersille

Dampede blåskjell på grillen

Noe som er fantastisk enkelt å lage på grillen er dampede blåskjell. Ta dette med deg neste gang du skal på grillfest i parken eller på stranden, så tipper vi det er mange som blir imponert.

Blåskjell på grillen
4 porsjoner
10 min

Finn frem

Aluminiumsfolie

Ingredienser

1 kg blåskjell
1 dl hvitvin
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 liten bunt bladpersille

Fremgangsmåte

Forvarm grillen til 250 °C. Legg fire doble ark alufolie på bordet, og lag en opphøyd kant på alle sider. Skyll blåskjellene og fordel utover de fire aluskålene. Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille og fordel utover blåskjellene. Hell hvitvinen over og lukk folien slik at innpakningen blir så tett som mulig, ta gjerne ristetesten, så ser du om det er tett.

Sett blåskjellpakkene på grillen og la de stå under lokk i 6–7 minutter før du sjekker. Når blåskjellene har åpnet seg er de klare. Rist gjerne litt for å fordele plass og varme til blåskjellene. Server blåskjellene. Spis!

 

Tips: Server gjerne focaccia og aioli til, for ikke å snakke om hvitvin 😉