Slik lager du pizza på grillen

Pizza på grillen har blitt skikkelig populært de siste årene. Kanskje er det kombinasjonen av hjemmelaget pizzadeig på en pizzastein over høy varme som gir den autentiske italienske pizzaskorpen. Lær deg kokkens triks for perfekt pizza på grillen, hver gang.

Pizza fra grillen

Pizza på grillen gir den ekte autentiske smaken

Det sies at pizza er den mest populære middagsretten for nordmenn hver eneste dag, hele uka. Å lage hjemmelaget pizza, fra selve pizzadeigen til pizzasaus og andre ingredienser som skal på pizzaen er ikke så vanskelig som det noen ganger ser ut til. Belønningen blir en skikkelig god pizza med deilig tynn bunn og sprø skorpe. Vi tar deg gjennom stegene for å lykkes med pizza på grillen.

Lag din egen pizzadeig på 1-2-3

På nettet kan du finne hundrevis av forskjellige oppskrifter på pizzadeig. Oppskrifter som viser at det tar deg alt fra 10 minutter til 72 timer å tilberede. Det er med andre ord flere muligheter for å ende opp med en deig du kan bruke til å lage pizza. For eksempel lager noen en fordeig, mens andre bruker en teknikk som heter autolyse. Noen lar deigen heve i kjøleskapet, mens andre lar den stå ute på benken for å hvile. Vårt råd er å starte med det enkle. Som ofte blir det beste. Nedenfor finner du oppskriften på pizzadeigen, og en av våre favoritter av pizza på grillen – pizza bianca.

Slik bruker du pizzastein og pizzaspade

En gjenganger når man lager pizza på grillen er at det er utfordrende å få pizzaen over på grillen. Her kommer en pizzaspade godt med. Husk alltid på å ha litt mel under pizzadeigen etter den er presset flat. Og husk å ha litt av melet på pizzaspaden før du dytter pizzaspaden bestemt under pizzaen og drar den litt forsiktig tilbake. Deretter beveger du pizzaen litt frem og tilbake på pizzaspaden slik at du sørger for at den ikke har satt seg fast før du lett sklir den over på pizzasteinen.

Et viktig tips er å få pizzaen på grillen så fort som mulig etter at saus og topping er lagt på. Det er for at væsken ikke skal trekke inn i deigen og gjøre den klebrig.

Utforsk FCC BBQ pizzastein og pizzaspade

Hvordan lage italiensk pizza på 1-2-3

Postet i

Siste blogg

Pizza Chef FCC BBQ

Pizza-time!

5. mai 2022

Liker du pizza? Da er du ikke alene. Med vår Pizza Chef er det superenkelt å lage deilig italiensk pizza utendørs!

Les mer
FCC BBQ pizza

Italiensk pizza på grillen

28. mars 2022

Pizza på grillen har blitt den store folkefavoritten de siste årene. Derfor har vi utvidet pizzasortimentet med spennende nyheter som tar deg et steg nærmere Italia.

Les mer
Grill tilbehør utstyr FCC BBQ

Grillutstyret som gir best utbytte av grillingen

28. mars 2022

Riktig grillutstyr bidrar til å løfte grillopplevelsen og gi deg flere muligheter i matlagingen.

Les mer