Elektrisk grill – enkelt, praktisk og trygt

En elektrisk grill passer godt for deg som ikke har mulighet til å bruke en gassgrill eller kullgrill i hjemmet ditt, eller for deg som ønsker det mer miljøvennlige alternativet.

Table Top

Elektrisk grill – klar på 1-2-3!

I dag er det mange som er bosatt i leilighet eller borettslag der det restriksjoner for bruk av griller av typen gass og kull. Da er en elektrisk grill et perfekt alternativ. De er enkle å ta i bruk og de gir deg god kontroll over temperaturen under hele grillprosessen.

I løpet av de siste årene har markedet utviklet seg til at det nå tilbys elektriske griller som gir deg like gode smaksopplevelser som en gassgrill. Dessuten er elektriske griller svært brukervennlige. De blir raskt klare til bruk ettersom de kun trenger elektrisitet for å fungere, i motsetning til gassgriller som trenger propan eller naturgass, og kullgriller som trenger kull eller briketter for å fungere. I tillegg slipper du å bekymre deg for å gå tom for kull eller gass når maten grilles.

Et mer miljøvennlig alternativ

Ved siden av de restriksjonene en kan møte på ved valg av grilltype, er elektriske griller det mer miljøvennlige alternativet sammenlignet med gass og kull. Rett og slett fordi elektriske griller ikke belaster miljøet med verken gass eller røyk.

I løpet av de siste årene er det mye som har forbedret seg på det elektriske grillmarkedet. Da det tidligere ofte var problemer knyttet til å oppnå høy nok varme på elektriske griller, er det i dag god kvalitet og stabil, høy varmeeffekt på de aller fleste elektriske griller. Aller best grillresultat får du dersom du kjøper en elektrisk grill med lokk, slik at du får mindre varmetap og oppnår ønsket temperatur til maten du ønsker å grille.

Power-grill-elektrisk-grill
FCC BBQ Power Grill

Velg den grillen som passer dine behov

Det finnes gode grunner til å velge elektrisk grill, og det er mange muligheter. Tenk derfor nøye gjennom følgende spørsmål før du bestemmer deg for hvilken elektrisk grill du skal gå for.

 1. Hvor skal du grille?
 2. Hvor ofte tenker du å grille?
 3. Hvor mange skal du vanligvis grille til?
 4. Hva slags mat ønsker du å grille?
 5. Hvordan liker du å grille?

Svarene på disse spørsmålene vil i stor grad gjøre valget av elektrisk grill lettere. Utover dette handler det rett og slett om å finne den grillen som er mest praktisk for dine behov og som du liker best. Utforsk våre elektriske griller, og finn den grilltypen som passer best for deg.

Det viktigste er at du velger den grillen som er riktig for deg og som passer dine behov for grilling av mat.

Tor Jørgen Kramrud Arnesen, kokk og gründer i Flying Culinary Circus og FCC BBQ

Teknologien bak de elektriske grillene som produseres i dag gjør at grillelementene kan oppnå opp mot 1000 grader. FCC BBQ Magma Elektrisk har et infrarødt varmeelement som kan nå 850 grader. Det vil gi den en god karamellisering av råvarene, som vil gjøre det enklere å oppnå perfekt resultat hver gang. Den blir raskt varm, og maten trenger ofte ikke mer enn mellom ett minutt til fem minutter på grillelementet før det er ferdig og kan nytes. Magma Elektrisk er en praktisk og sikker grill som tar hverdagsgrillingen til nye høyder.

FCC-BBQ-Magma-elektrisk
Magma Elektrisk kommer opp i 850 grader.

Elektrisk grill til å ta med seg på tur

Bordgriller har blitt mer populært med årene. Det er en grilltype som egner seg godt til å ha med på tur i bilen, båten eller på camping. Det er en perfekt variant av stekepanna, og er ofte godkjent for bruk både ute og inne. FCC BBQ Table Top gir deg nettopp den sosiale grillingen ved bordet, hvor maten kan grilles underveis og spises direkte fra grillen.

I filmen nedenfor viser Mathias Spieler Herseth deg hvordan du bruker FCC BBQ Table Top. Kanskje dette er en elektrisk grill som er midt i blinken for deg?

Table-top-grilling
FCC BBQ Table Top elektrisk grill

Enkle og sosiale grillmåltider med elektrisk

De aller fleste elektriske griller som finnes på markedet i dag er så effektive at du vil oppnå omtrent like godt grillresultat som med gassgrill eller kullgrill.

Petter Sørlie, kategorisjef gassgriller og elektriske griller i FCC BBQ

Ettersom elektriske griller egner seg godt for å bruke på bordet innendørs, er det kort vei til å lage en skikkelig sosial grillaften hvor man griller underveis mens måltidet går sin gang. Det er for de fleste både nytt, og kan gjøre middagen veldig gøy for de som er med. Nedenfor tar vi deg gjennom både fordelene og ulempene ved elektriske griller.


Fordeler med elektrisk grill

 • Varmes opp raskere enn andre alternativer
 • Brukervennlige
 • De fleste elektriske griller er godkjent for innedørsbruk
 • Mer miljøvennlige
 • Passer godt til mindre boliger som har restriksjoner for andre grilltyper

Ulemper med elektrisk grill

 • Ikke alle elektriske griller klarer å oppnå like høy temperatur som de andre grilltypene
 • Trenger tilgang til strøm
 • De fleste elektriske griller har en mer begrenset grillflate enn for eksempel gassgriller

Er elektriske griller gode nok?

Konklusjonen er at dagens marked gir deg elektriske griller som er bedre enn hva det tidligere har vært, og det finnes elektriske grillvarianter for enhver smak. De mindre grilltypene er også enkle å ta med seg på tur, forutsatt at du har mulighet til å koble opp grillen til strøm. Ganske enkelt og veldig praktisk. Elektriske griller er i dag et veldig godt alternativ til gass og kull.

Apollo-power-grill
FCC BBQ Apollo Power Grill
Postet i

Siste blogg

Pizza Chef FCC BBQ

Pizza-time!

5. mai 2022

Liker du pizza? Da er du ikke alene. Med vår Pizza Chef er det superenkelt å lage deilig italiensk pizza utendørs!

Les mer
FCC BBQ pizza

Italiensk pizza på grillen

28. mars 2022

Pizza på grillen har blitt den store folkefavoritten de siste årene. Derfor har vi utvidet pizzasortimentet med spennende nyheter som tar deg et steg nærmere Italia.

Les mer
Grill tilbehør utstyr FCC BBQ

Grillutstyret som gir best utbytte av grillingen

28. mars 2022

Riktig grillutstyr bidrar til å løfte grillopplevelsen og gi deg flere muligheter i matlagingen.

Les mer