Lammelår på grillen

Store kjøttstykker som lammelår er perfekt å helsteke på grillen med teknikken low & slow.

Lammelår med chimicurry

Store kjøttstykker er perfekt å steke low & slow på grillen og et lammelår er intet unntak. Hvis du aldri har prøvd er det jo perfekt å prøve i påskeferien eller ved en annen anledning man har noen timer ledig.

Steg 1. Lammelår med eller uten bein?

Bestem om du vil grille lammelår med bein eller beine ut låret og grille det som en lammestek. Begge varianter er veldig bra, fordelen med å steke det på beinet er at det ofte blir enda saftigere og fordelen med å beine ut før man griller er at det blir lettere å “transjere” ( kutte) når man skal servere og men får veldig fine skiver.

2. Husk å temperer kjøttet på lammelåret.

Uansett hva man skal grille eller steke av kjøtt er det best hvis man tar det ut slik at det kan få romtemperatur før man begynner å grille det. Siden lammelåret er stort kan det gjerne gjøres 2-3 timer før man skal starte stekeprossessen

3. Krydre lammelår med salt, pepper, hvitløk og annet

Det viktigste er godt med salt og pepper. Mange er jo veldig glad i å skjære små hull i låret og stappe inn hvitløksfedd som blir veldig bra. Man kan bruke andre krydder, men hvis du skal bruke en del ferske urter anbefaler vi å tilsette det i en form av urtemarinade/chimicurry etter at lammelåret er ferdig grillet for å unngå at det blir brent.

4. Grilling av lammelår

Når man skal grille et helt lammelår er det viktig å ha god tid. Det beste er å svi av hele lammelåret på høy varme først slik at det får en fin og gyllen stekeskorpe. Deretter setter man lammelåret på en indirekte varme og skrur ned temperaturen på grillen. Den kan nå grilles ferdig på mellom 70-150 grader avhengig av hvor god tid du har

5. Steketemperatur og tid

Vi bruker alltid steketermometer når vi skal steke store kjøttstykker, da har vi god kontroll. Det enkleste og beste er å bruke et digitalt steketermometer. Lammelåret bør være på ca 60 grader etter at det er ferdig hvilt etter vår mening. Steker man på høy temperatur vil lammelåret stige flere grader etter man tar det av grillen og steker man på lav temperatur vil det ikke stige så mange grader

6. Hvile lammelår

Mange jukser her, men la lammelåret hvile minimum 15 minutter og helst 30 minutter. Dekk det gjerne til slik at det holder seg varmt, og så kan det godt bli “kysset” på grillen rett før servering for å den ekstra gode grillsmaken og varmen

7. Servering av lammelår

Kutt lammelåret i fine skiver og server med en god saus som for eksempel urtesausen chimicurry og bakte rotgrønnsaker.

Lykke til:)

Postet i

Siste blogg

Pizza Chef FCC BBQ

Pizza-time!

5. mai 2022

Liker du pizza? Da er du ikke alene. Med vår Pizza Chef er det superenkelt å lage deilig italiensk pizza utendørs!

Les mer
FCC BBQ pizza

Italiensk pizza på grillen

28. mars 2022

Pizza på grillen har blitt den store folkefavoritten de siste årene. Derfor har vi utvidet pizzasortimentet med spennende nyheter som tar deg et steg nærmere Italia.

Les mer
Grill tilbehør utstyr FCC BBQ

Grillutstyret som gir best utbytte av grillingen

28. mars 2022

Riktig grillutstyr bidrar til å løfte grillopplevelsen og gi deg flere muligheter i matlagingen.

Les mer