Slik lager du en god krydderblanding

En rub, eller krydderblanding, er ganske enkelt en miks av forskjellige krydder. Rett og slett en tørr marinade. Akkurat som du får når du handler rå, krydret kylling i ferskvaredisken. Eller som krydderet på grillribba som grilles året rundt.

FCCBBQ / Rubs in the making

Krydderblanding = rub

Glem butikkjedelige krydderblandinger, det meste smaker likt – og livet er for kort for kjipe rubs. Det er så utrolig mange gode råvarer du kan bruke i en rub, og det skal ikke mye til for å lage noe som er nytt og spennende. Krydderblandinger tar ofte bare noen få minutter å blande sammen, og på et øyeblikk kan du ha flere spennende blandinger til grillsesongen. Krydderblandingen kan du fint oppbevare i opptil 6 måneder i en lufttett beholder. Et godt tips er å ha den ferdige miksen i et tomt krydderglass, så er det enklere å drysse krydderet over det du skal grille. For eksempel Norgesglass.

Rubs fra hele verden

FCC BBQ

Land og landsdeler har gjerne sine egne rubs. Mexico har sin Adoborub som vi forbinder med «vanlig» tacokrydder. Denne er vanvittig god til pulled pork, eller på biffen i for eksempel Fajitaen. Industripulver i pose er ikke like spennende, så prøv heller å lage din egen. Vi tipper at omtrent hver stat i USA har sin unike kryddermiks, som for eksempel Texas ribrub, eller som den heter i vår FCC BBQ bok – cowboy dust. Denne er knallgod til spareribs.

FCCBBQ / Rub

I vår kokebok FCC BBQ deler vi våre 7 best-of-rubs, som løfter råvarene vi elsker å grille, enten det er kylling, entrecôte, ribs eller brisket.

Her gir vi dere oppskrifter på to av våre favoritter fra boka.

Postet i

Siste blogg

Pizza Chef FCC BBQ

Pizza-time!

5. mai 2022

Liker du pizza? Da er du ikke alene. Med vår Pizza Chef er det superenkelt å lage deilig italiensk pizza utendørs!

Les mer
FCC BBQ pizza

Italiensk pizza på grillen

28. mars 2022

Pizza på grillen har blitt den store folkefavoritten de siste årene. Derfor har vi utvidet pizzasortimentet med spennende nyheter som tar deg et steg nærmere Italia.

Les mer
Grill tilbehør utstyr FCC BBQ

Grillutstyret som gir best utbytte av grillingen

28. mars 2022

Riktig grillutstyr bidrar til å løfte grillopplevelsen og gi deg flere muligheter i matlagingen.

Les mer