Slik lager du en god krydderblanding

En rub, eller krydderblanding, er ganske enkelt en miks av forskjellige krydder. Rett og slett en tørr marinade. Akkurat som du får når du handler rå, krydret kylling i ferskvaredisken. Eller som krydderet på grillribba som grilles året rundt.

Krydderblanding = rub

Glem butikkjedelige krydderblandinger, det meste smaker likt – og livet er for kort for kjipe rubs. Det er så utrolig mange gode råvarer du kan bruke i en rub, og det skal ikke mye til for å lage noe som er nytt og spennende. Krydderblandinger tar ofte bare noen få minutter å blande sammen, og på et øyeblikk kan du ha flere spennende blandinger til grillsesongen. Krydderblandingen kan du fint oppbevare i opptil 6 måneder i en lufttett beholder. Et godt tips er å ha den ferdige miksen i et tomt krydderglass, så er det enklere å drysse krydderet over det du skal grille. For eksempel Norgesglass.

Rubs fra hele verden

FCC BBQ

Land og landsdeler har gjerne sine egne rubs. Mexico har sin Adoborub som vi forbinder med «vanlig» tacokrydder. Denne er vanvittig god til pulled pork, eller på biffen i for eksempel Fajitaen. Industripulver i pose er ikke like spennende, så prøv heller å lage din egen. Vi tipper at omtrent hver stat i USA har sin unike kryddermiks, som for eksempel Texas ribrub, eller som den heter i vår FCC BBQ bok – cowboy dust. Denne er knallgod til spareribs.

I vår kokebok FCC BBQ deler vi våre 7 best-of-rubs, som løfter råvarene vi elsker å grille, enten det er kylling, entrecôte, ribs eller brisket.

Her gir vi dere oppskrifter på to av våre favoritter fra boka.

Postet i

Siste blogg

Årets nyheter 2024!

5. april 2024

Grillsesongen 2024 er på trappene og her får du servert noen av nyhetene for denne sesongen, som er verdt å merke seg!

Les mer

Volcano anbefalt av TEK.NO

16. januar 2024

Våren i fjor gjennomførte TEK.NO en test av vår Volcano Smokeless båltønne.

Ikke overraskende hadde de mye skryt å komme med da de testet vår allerede populære båltønne!

Kjøp Volcano her

Slik vedlikeholder du grillen din!

25. august 2023

Å ta vare på grillen sin er viktig! Her får du noen vedlikeholdstips vi anbefaler deg å følge et pr ganger igjennom sesongen.

Les mer om å klargjøre grillen for en ny sesong