Slik lager du en god krydderblanding

En rub, eller krydderblanding, er ganske enkelt en miks av forskjellige krydder. Rett og slett en tørr marinade. Akkurat som du får når du handler rå, krydret kylling i ferskvaredisken. Eller som krydderet på grillribba som grilles året rundt.

FCCBBQ / Rubs in the making

En rub, eller krydderblanding, er ganske enkelt en miks av forskjellige krydder. Rett og slett en tørr marinade. Akkurat som du får når du handler rå, krydret kylling i ferskvaredisken. Eller som krydderet på grillribba som grilles året rundt.

Glem butikkjedelige krydderblandinger, det meste smaker likt – og livet er for kort for kjipe rubs. Det er så utrolig mange gode råvarer du kan bruke i en rub, og det skal ikke mye til for å lage noe som er nytt og spennende. BBQ-rubs tar ofte bare noen få minutter å blande sammen, og da har du mange spennende blandinger til din kommende BBQ-session. Disse kan du fint oppbevare i opptil 6 måneder i en lufttett beholder. Et godt tips er å ha den ferdige miksen i et tomt krydderglass, så er det enklere å drysse krydderet over det du skal grille. For eksempel Norgesglass.

Rubs fra hele verden

FCC BBQ

Land og landsdeler har gjerne sine egne rubs. Mexico har sin Adobo rub som vi forbinder med «vanlig» tacokrydder. Denne er vanvittig god til pulled pork, eller på biffen vi hiver i Fajitaen. Industripulver i pose er ikke like digg, så lag heller din egen. Vi har en følelse av at omtrent hver stat i USA har sin unike kryddermiks, som for eksempel Texas rib rub, eller som den heter i denne boken, cowboy dust. Denne er knallgod til spareribs.

I vår kokebok FCC BBQ deler vi våre 7 best-of-rubs, som løfter råvarene vi elsker å grille, enten det er kylling, entrecôte, ribs eller brisket.

Her er en av de som dere kan teste ut. Vi har kalt den “A MexiCan of whoop-ass». Med inspirasjon fra Mexico, og spicy nok til å «kick your ass».

FCCBBQ / Rub

A MexiCan of whoop-ass

Dette er den klassiske meksikanske krydderblandingen. Litt i samme gata som den du får på butikken til fredagstacoen, bare MYE bedre, og uten masse salt og andre tilsetningsstoffer. Mange gode råvaer i en og samme rub. Dette er kanongodt til pulled pork, fajitas, refried beans eller i vegetarburgeren.

1⁄2 ts salt
1 ss paprika pulver
2 ts sort pepper
1 1⁄2 ss løk pulver
1 1⁄2 ss tørket oregano
1 1⁄2 ss cummin pulver
1 ts hvitløks pulver
1 ts chili pulver

FCCBBQ / Mexican of whoop ass
MexiCan of whoop-ass

Postet i

Siste blogg

Slik gjør du grillen klar for en ny sesong

19. februar 2021

Planlegger du å klargjøre grillen for sesongen? Her gir vi deg tips til hva du bør ha høyt på prioriteringslista før du tenner grillen for første gang etter vinterdvalen.

Les mer

Velkommen til vårt grillunivers!

28. oktober 2020

Velkommen til The Flying Culinary Circus sitt BBQ brand FCC BBQ. På vår hjemmeside kommer du inn i vårt grill univers, hvor vi vil dele all produktinformasjon om våre griller og grill tilbehør, og ikke minst dele inspirerende grill innhold.

Les mer

Årets grillfest med grillmat & viner fra California

2. juli 2020

Vi serverer åtte forskjellige viner som er plukket ut til å passe godt med grillmaten og tilbehøret. Gode råvarer i kombinasjon med smakfulle viner setter rammene for en magisk kveld og matopplevelse du sent vil glemme.

Les mer